"Het is geen goed idee om de hele dag in je pyjama te werken"

woensdag 25 maart 2020 - 11:24
Maak jij het jezelf ook wat comfortabeler nu je vooral thuiswerkt en krijgen pyjamabroeken voorrang op je 'normale' kledij?

Siska Schoeters zag de humor wel in van de nieuwe modetrend en vroeg op haar Instagram-pagina om foto's te delen van ieders mooiste thuiswerkoutfit. "Ik ben een 'homewear challenge' gestart, want ik had de indruk dat iedereen nu niet per se zijn mooiste kleding aantrekt, maar wel de kleding waar je je het meest comfortabel in voelt", legt Siska uit.

"De meest opvallende trend blijkt toch sokken in Bickenstocks te zijn"

Haar oproep kreeg meteen veel bijval, want de foto's stroomden binnen. "Ik heb al veel moeten lachen met de soorten joggingbroeken die er bestaan. Maar de meest opvallende trend blijkt toch sokken in Bickenstocks te zijn. Echt, Jani is al drie keer gestorven, door alleen naar mijn foto's te kijken. Het is wel opvallend, de dingen waar we ons goed in voelen, zijn niet meteen de mooiste."

"Als je je een beetje opgekleed hebt, zien je kinderen ook dat je in werkmodus bent"

Maar Siska kreeg niet alleen positieve reacties. "Ik kreeg dan plots een bericht van mijn buurman met de boodschap dat mijn oproep toch niet zo'n goed idee is." De buurman in kwestie is Wim De Bruycker. Hij is in zijn bedrijf Priority Makers dagelijks bezig met mensen slimmer te laten werken met minder stress en meer controle. "Ik vind de actie op zich heel grappig, maar dat is iets voor wanneer je stopt met werken", legt Wim zijn reactie uit. "Het is geen goed idee om de hele dag in zo'n 'homewear kledij' te werken. Discipline is op dit moment heel belangrijk als je thuiswerkt. Kies een aparte werkplek in je huis en doe gewoon alsof dat je naar je werk gaat. Het is belangrijk om een verschil te maken tussen je werkmodus en je niet-werkmodus. Doe gewoon verder zoals je anders zou doen. Als je normaal om 6u 's morgens naar je werk zou vertrekken, blijf dat doen."

"Ook voor je kinderen zal het onderscheid duidelijker zijn. Als je je een beetje opgekleed hebt, zien je kinderen ook dat je in werkmodus bent, en dat er meer tijd is om samen dingen te doen wanneer je meer 'slonzige' kledij aanhebt. Ze pikken dat echt snel op."

"Ik ga nu oproepen dat iedereen zich overdreven opkleedt"

En hoe zit het met de 'home wear challenge' van Siska nu ze dit heeft gehoord? "Ik ga nu oproepen dat iedereen zich overdreven opkleedt. Ik ga mij straks schminken en hoge hakken aantrekken, we gaan naar een galabal, maar in ons thuiskantoor!" besluit Siska al lachend. Benieuwd wat allemaal oplevert!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!