Hilde verrast 100-jarige buurvrouw Elvire: "Ze had tranen in de ogen!"

vrijdag 27 maart 2020 - 11:14
Hilde Christens uit Mechelen bracht in 'De Madammen' verjaardagswensen over voor haar buurvrouw Elvire, die vandaag maar liefst 100 jaar wordt!

Een uitgebreid verjaardagsfeest zit er om begrijpelijke redenen vandaag niet in, maar de buren van Elvire hebben toch hun best gedaan om haar vandaag (vanop afstand) in de bloemetjes te zetten. "Mijn overbuurman had een oproep gedaan om met een aantal buren voor haar raam te gaan staan vanmorgen. Normaal doet ze haar rolluiken om 9u omhoog en zouden we er dan klaarstaan. Maar vandaag was ze al vroeger op en waren de rolluiken al open toen we eraan kwamen", vertelt Hilde. "We stonden er met zo'n 15 personen, we hadden kaartjes en een ontbijtpakket bij. Ze was heel ontroerd en had tranen in haar ogen."

"Verjaardagskaartjes van over de hele wereld"

Hilde had eerder ook online een oproep gedaan om Elvires verjaardag de nodige aandacht te geven. "Ik had via Facebook ook een oproep gedaan om Elvire verjaardagkaartjes te sturen en intussen zijn er al meer dan 150 kaartjes aangekomen, van over heel de wereld. Er zijn ook kaartjes uit Thailand en Duitsland!"

Elvire is intussen al enkele jaren weduwe, en woont dus alleen in haar huis. "Ik heb haar leren kennen, omdat er af en toe eens postpakjes van mij bij haar werden afgeleverd. En zo is het contact gegroeid. Ze vertelde me dat ze op zondag altijd alleen was, en daarom ging ik haar op zondag vaak al eens bezoeken." Van een mooie burenvriendschap gesproken! Ook van ons allemaal bij Radio 2: een heel gelukkige verjaardag!

Beluister het gesprek

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!