Hooverphonic on tour met een groots orkest

donderdag 25 november 2021 - 12:55
Hooverphonic staat voor het eerst in vijf jaar tijd opnieuw met orkest op het podium. In het voorjaar van 2022 zullen Alex Callier, Raymond Geerts en Geike Arnaert hun grootste hits én nieuw materiaal in een orkestraal jasje voorstellen met de tour "Hooverphonic with Orchestra". En dat kwamen ze vol trots vertellen bij Siska in De Madammen.

Na een lange tijd gaat Hooverphonic terug op tour met een groot live orkest. Alex Callier: “We doen dit opnieuw omdat zo’n groot orkest de tweede natuur is van Hooverphonic. Het orkest is er altijd al geweest bij ons. We hebben vaak met kleinere orkesten gespeeld de voorbije jaren. Het heeft dus lang geduurd om nog eens met zo’n groot orkest te komen omdat het een dure productie is. Een kleiner orkest maakte ook het toeren in het buitenland makkelijker. Verder is ook covid de voorbije 2 jaar tussenbeide gekomen.”

Vroeger en nu

Alex: “In een Hooverphonic-orkest zitten nooit houtblazers. Maar wel koperblazers, strijkers en percussie. Dat zijn de instrumenten die nodig zijn om Hooverphonic tot leven te brengen op een podium. Er is wel degelijk en verschil tussen Hooverphonic vroeger en nu, want we proberen steeds te vernieuwen, maar dan wel zonder onszelf te verloochenen.”

"En dat alles zorgt voor een toffe energie", zegt Geike Arnaert: “ik ben heel blij om terug bij Hooverphonic te zijn. Het voelt als thuiskomen met een heel toffe energie”

De concerttour "Hooverphonic with Orchestra" start op 14 januari 2022 in Het Concertgebouw van Brugge. Nadien trekken ze ook naar Gent, Luik, Hasselt, Bergen en Antwerpen.

Luister hier naar One Big Lie van Hooverphonic, live opgenomen op hun try-out.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!