Imke Courtois over verplicht thuisblijven: "Als single is dit een enorme uitdaging"

maandag 23 maart 2020 - 11:04
Ook de voormalige Red Flame Imke Courtois zit in haar kot. Cathérine Vandoorne belde haar op om te horen hoe zij haar dagen gevuld krijgt.

"Ik ben gelukkig nog gezond", laat Imke weten. "Ik ben voornamelijk bezig geweest met verven, ik woon al vier jaar in dit huis en er was nog een ruimte die dringend nog geverfd moest worden en nu ben ik er eindelijk klaar mee na drie dagen." 

Imke doet normaal voor Sporza sportverslaggeving, maar dat ligt nu ook stil. "Op dat vlak ben ik op heel vervroegd pensioen", geeft Imke al lachend toe. "Maar ik heb ook nog een doctoraat dat ik moet afwerken, daar kan ik nu meer tijd in steken, dus dat komt nog goed uit. Ik zoek nu vooral daar afleiding in:  studeren en mijn doctoraat. Ik voel nu opnieuw dat een dag heel lang is, dat is geleden van toen ik acht jaar was denk ik, toen een speeltijd van een kwartier héél lang kon duren."

"Als single is dit een enorme uitdaging"

Imke heeft geen partner en moet de lockdown dus grotendeels alleen doorstaan. "Ik dacht dat ik een solitair iemand was, want ik was altijd op zoek naar rust. Maar dat krijgt nu toch een heel andere dimensie. Ik mis nu echt wel het fysieke contact, en dan heb ik het niet over seks. Gewoon een knuffel, of gewoon een stem horen. Ik zie soms video's passeren van huishoudens die het moeilijk hebben om met kinderen thuis te werken, maar als single is het ook een enorme uitdaging", geeft Imke toe.

"Soms ga ik met een andere single vriendin samen fietsen, op een veilige afstand van elkaar weliswaar. Van mijn ouders blijf ik weg, want het zijn twee verpleegkundigen, dus daar probeer ik echt weg van te blijven."

"Ik voel me schuldig ten opzichte van mijn grootouders"

Deze hele nieuwe levensstijl doet Imke ook stilstaan bij de dingen. "Ik voel me plots schuldig ten opzichte van mijn grootouders, die ik niet altijd even vaak ben gaan bezoeken. Terwijl zij eigenlijk vaak in dezelfde isolatie zitten als wij nu. Nu pas besef ik hoe belangrijk hun noodkreet is om hen toch eens te bezoeken. Dat is echt een eyeopener geweest."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!