Jelle Beeckman: "Ik wil mijn kinderen zien opgroeien, doe je het niet dan krijg je daar spijt van"

maandag 20 september 2021 - 09:34
Hij maakte het mooie weer aan zee deze zomer bij Zot veel vakantie en dat konden we goed gebruiken: Messy Chef Jelle Beeckman. Beroemd en berucht geworden via Instagram door zijn passie voor lekker eten en koken. Twee kookboeken verder is hij de lekkerste vriend van de Madammen geworden én geeft hij ons een inkijk in zijn fotoalbum.

Tijd voor de kinderen

Jelle en zijn vriendin hebben twee zoontjes. "Ik wil meer tijd kunnen spenderen met mijn gezin: ik wil mijn kinderen zien opgroeien en als je de mogelijkheid krijgt om dat te doen, moet je dat doen, anders krijg je daar spijt van."

Sport

Toen Jelle 10- 11 jaar was, deed hij aan atletiek. Olympisch kampioen Bashir Abdi zat in dezelfde club. Het heeft hem gevormd voor zijn latere leven: hij weet nu wat doorzetten is. Jelle heeft 'dankzij' corona zijn liefde voor atletiek teruggevonden. Sporten geeft heel veel energie en ook heel veel ideeën ontstaan tijdens dat uurtje lopen.

"Ik sport om te kunnen eten en ik eet om te kunnen sporten."

Het belang van de broers

Elk jaar gaat Jelle Beeckman met zijn twee broers een weekend op reis. Ze willen die tijd in mekaar blijven investeren. 

"Mijn 2 broers en ik hebben alle drie een heel moeilijke pubertijd gehad, we waren ook niet goed op school, maar we hebben altijd mekaar gehad en we hebben heel veel tijd in mekaar geïnvesteerd."

Luisteren en praten

Jelle was toen 15 toen de foto werd genomen. Hij zat volop in de pubertijd en vroeg zich af, wie hij was, waar hij bijhoorde, wat hij wilde worden... Hij vond toen geen aansluiting bij anderen en had het ook moeilijk op school met zijn dyslexie en discalculie.

"Ik steek heel veel tijd in het luisteren en praten met leerlingen. Het is ook ontzettend belangrijk dat leerlingen succes-ervaringen hebben."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!