Lekker Dichtbij: "Midden in de coronacrisis openden we onze verswinkel. We gingen van idee naar opening op 2 weken!"

woensdag 27 mei 2020 - 18:17
Foto: Radio 2
Deze week gaan De Madammen lokaal shoppen, oftewel 'winkelhieren'! Verswinkel Lekker Dichtbij in Kermt zag het levenslicht dankzij de coronacrisis.

"Ik ben fotograaf, vooral reclame- en bedrijfsfotografie", vertelt Raf Ketelslagers. "Dat lag door de coronacrisis helemaal stil, al mijn opdrachten en reportages werden afgeblazen. Mijn vrouw Elke en ik waren al langer aan het nadenken over wat we écht graag qua werk zouden doen. Een buurtwinkel met groenten, fruit, zo’n kleine dingen: dat ontbrak nog in onze buurt. Je hebt hier alles: De Post, een doe-het-zelfzaak, een apotheek, … Alles, behalve een buurtwinkel. Onze vaste bakker ging op pensioen, maar voor zijn zaak was er nog geen vervolg gevonden. Ik heb dan eens op een zondag al lachend mijn idee verteld aan de bakker. Die belde mij dan die namiddag nog op om te vragen of ik serieus was. Dan zijn we beginnen rondbellen. Vier dagen na dat bezoekje aan de bakker beslisten we de sprong te wagen. Dus hebben wij daar, eigenlijk heel impulsief, zes weken geleden een verswinkel geopend. De winkel is maar een dikke week dicht geweest voor de nodige aanpassingen en dan zijn we open gegaan.  En voorlopig gaat dat heel goed!"

Op twee weken tijd zijn we van idee naar opening gegaan.

Eigenaars Elke Froyen en Raf Ketelslagers

Lekker dichtbij

Sommige klanten hebben ook gewoon nood aan een babbel. Ze komen liever naar hier dan door een grote supermarkt te moeten wandelen. We luisteren ook echt naar onze klanten. Als ze naar iets specifiek op zoek zijn, dan bestellen we dat gewoon voor hen. We krijgen heel wat volk over de vloer, de dagen gaan snel voorbij."

Beluister hier het gesprek

Radio 2: De Madammen
De Madammen winkelhieren: Verswinkel Lekker Dichtbij

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!