Lekker visgerecht: zeetong met verse frietjes

woensdag 27 mei 2020 - 11:29
Een heerlijk eenvoudig visgerecht: zeetong met frietjes. En een lekker sausje mag natuurlijk ook niet ontbreken!

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

  • 2 zeetongen (ontveld en gefileerd) of 4 filets
  • Hoeveboter
  • Fijngesneden peterselie
  • Schijfje citroen
  • Stuk Kropsla
  • Scheutje natuurazijn
  • Scheutje olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 à 2 tomaten
  • Bieslook
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 tl kappertjes
  • 3 kleine augurkjes
  • Peper en zout

Aan de slag

  1. Snijd het sjalotje fijn. Meng de helft ervan met de mayonaise, kappertjes, blokjes augurk, bieslook en peterselie.
  2. Snijd de tomaat in partjes, snijd de kropsla, voeg het halve sjalotje toe en werk de simpele salade af met een scheutje olijfolie, een theelepel azijn, peper, zout en bieslook
  3. Verhit het frietvet op 140 graden.
  4. Schil de aardappelen (je kan ze ook ongeschild klaarmaken) en snijd ze in frietjes.
  5. Bak de frieten, maar laat ze nog niet kleuren. Leg ze in een ovenschaal bedekt met keukenpapier. Laat afkoelen in de koelkast
  6. Zet de temperatuur op 180 graden en bak de frietjes krokant. Kruid met zout
  7. Laat bij voorkeur de visboer de tong volledig ‘panklaar’ maken.
  8. Kruid de vis met peper en zout.
  9. Zet een grote anti-kleefpan op het vuur met daarin een scheutje olie.
  10. Bak de vis 2 minuten en draai ze voorzichtig om. Voeg een paar klontjes hoeveboter toe en bak nog eens 2 à 3 minuten. Met een lepel schep je voortdurend wat van de boter over de vis. Voeg fijngesneden peterselie toe en blus met een beetje citroensap
  11. Serveer en smakelijk!

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!