Metejoor lanceert nieuwe single vanuit zijn bed: "Té hard werken of corona heeft mij even onderuit gehaald"

maandag 25 oktober 2021 - 14:19
Het is een belangrijke week voor Joris Van Rossem ofwel Metejoor: de release van zijn nieuwe single 'Ze Meent Het', een eerste album en de aankondiging van een concertreeks. Maar net op dat moment laat de gezondheid het even afweten. Joris is aan zijn bed gekluisterd, maar nodigt De Madammen toch graag uit voor een interview vanuit zijn slaapkamer.

Zoeken naar een plek

Net in de week die met stip stond aangekruist in de agenda van Metejoor, doet zijn lichaam niet wat het wil. Snot, hoesten en nog meer van dat soort miserie zorgen ervoor dat hij niet met volle goesting op het podium van 'De Madammen' kan staan. "Ik ben voor alle veiligheid thuis gebleven. Ik voel me ook echt niet goed." Of Metejoor getroffen is door het coronavirus is nog onduidelijk: "Ik heb al een code gekregen voor een test, maar ik heb nog altijd geen plaats kunnen vinden in een testcentrum om effectief een test te laten afnemen. Het is blijkbaar druk." Gelukkig zorgt de vriendin van Joris goed voor hem, al leeft zij nu wel in de living en hij in de slaapkamer.

Mijn album staat in het teken van durven en doen. Volledig voor mijn muziek gaan. Dan is 'Metejoor' als titel gepast. Want vanaf nu zijn mijn dagen alleen maar gevuld met mijn muziek.

Metejoor

Een traantje weggepinkt

Joris heeft dit jaar besloten om volledig de overstap te maken naar zijn muziekcarrière. Tot vorig schooljaar was hij nog leerkracht op een school in Turnhout. Maar dat was niet meer te combineren. "Het was moeilijk om aan de directie te vertellen dat ik ging stoppen op school. De directrice en ik hebben even een traantje weggepinkt als ik heel eerlijk ben." Maar Joris mist de school voorlopig nog niet: zijn dagen zijn gevuld met zijn grote passie, muziek. "Mijn album staat in het teken van durven en doen. Volledig voor mijn muziek gaan. Dan is 'Metejoor' als titel gepast. Want vanaf nu zijn mijn dagen alleen maar gevuld met mijn muziek."

Schrijven in sneltempo

De eerste single van het eerste album van Metejoor heet 'Ze Meent Het'. Maar hoe is het nummer tot stand gekomen? "Ik had een schrijfsessie met 2 Nederlanders een half jaar geleden. Ze staken de grens over en ze kregen het bericht dat ze binnen de 48 uur terug in Nederland moesten zijn. We hebben dan gedurende 48 uur nummers geschreven en amper geslapen." Het lied gaat over ruzies tussen een man en vrouw in een koppel. Je durft dan wel eens zeggen: het stopt, ik ben weg of ik pak mijn valiezen. Maar de dag nadien is het dan meestal bijgelegd. "Maar wat als het echt gemeend is? Wat als ze zegt dat ze gaat en ze meent het echt? Wat ben ik zonder een vrouw naast mij?"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!