Mmm, zo maak je crumble met rabarber!

dinsdag 7 april 2020 - 11:22
Foto: Getty
Met rabarber kan je veel kanten uit, van dessert tot aperitief! Messy Chef Jelle Beeckman trakteert je op 3 recepten met deze bijzondere groente.

Salade geitenkaas met rabarber

Dit heb je nodig

  • 100 g geitenkaas (of geitenkaas met spek rond)
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 a 2 stengels rabarber
  • 30 gram walnoot
  • olijfolie
  • 1.5 eetlepels honing
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 100 g rucola
  • 1 rode ui

Aan de slag

  1. Snijd de rabarber in stukjes en bak ze aan in een scheutje olijfolie. Zet op een zacht vuurtje.
  2. Voeg de honing toe en laat de rabarber karameliseren. Voeg daarna het water toe en laat 10 minuutjes pruttelen op een zacht vuurtje tot de rabarber gaar is.
  3. Giet het vocht van bij de rabarber in een kommetje. Voeg de azijn toe en voeg stelselmatig een beetje olijfolie toe voor een heerlijke dressing. Kruid met peper en zout.
  4. Bak de spekjes krokant. Snijd de ui in fijne ringen. Hak de walnoten.
  5. Dresseer je bord met de salade, spekjes, geitenkaas, walnoot ui en uiteraard de rabarber. Werk af met de heerlijke dressing.

Gin tonic met rabarbersiroop

Dit heb je nodig

  • 4 stengels rabarber
  • 250 gram kristalsuiker
  • 300 ml water
  • 150 Tonic water (naar keuze)
  • 50 ml Neutrale gin
  • 2 takjes tijm
  • ijsblokjes

Aan de slag

  1. Snijd de rabarber in stukken.  Houd nog een stuk van 10 cm opzij.
  2. Breng de rabarber samen met de suiker en het water aan de kook voor 15 minuten. Laat afkoelen. Giet door een zeef, en bij voorkeur ook door een neteldoek, voor een mooie siroop. Zet in de koelkast.
  3. Schil het stuk rabarber in grote linten.
  4. Meng de gin met de tonic, voeg een scheut siroop toe en werk af met een takje tijm en een lint rabarber.

Rabarbercrumble met rozemarijn mascarpone

Dit heb je nodig

  • 250 g rabarber
  • Snuifje kaneel
  • 150 gram suiker
  • 2 eetlepels boter
  • 5 eetlepels bloemsuiker
  • 1 takje rozemarijn
  • een halve citroen
  • 100 gram mascarpone
  • 50 gram hoeveboter
  • Snuifje zout
  • 100 gram bloem

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de rabarber in stukjes en stoof ze aan in een klont boter. Kruid met kaneel en voeg de suiker toe. Laat op een zacht vuurtje 10 minuten koken. Roer geregeld om.
  3. Meng de bloem en boter, kruid met zout en kneed tot een kruimelig deeg.
  4. Doe de rabarber in een ovenschaaltje en leg het kruimeldeeg er op.
  5. Bak 25 min in de oven.
  6. Meng de mascarpone met de bloemsuiker, het sap van een halve citroen. Hak de rozemarijn fijn en voeg die toe aan de mascarpone.
  7. Serveer warm met een grote schep van de mascarpone.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!