Mosseltjes met look, tijm en blond bier

maandag 25 mei 2020 - 11:48
Foto: Getty
Haal de zee op je bord met dit heerlijke visgerecht!

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 2 kg mosselen
  • 2 tenen look
  • Een paar takjes tijm
  • 1 flesje blond bier
  • Klont boter
  • 1 zakje mosselgroentjes
  • Zwarte peper
  • 3 eetlepels paneermeel
  • Serveertip: verse frietjes

Mosselsausje:

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels mosterd
  • Peper en zout
  • 1 tl azijn
  • 1 tl water

Aan de slag

  1. Meng alle ingrediënten voor het mosselsausje.
  2. Neem een grote kom of spoel de mosselen in de pompbak. Verwijder de baarden en spoel het zand weg.
  3. Smelt een klont boter in een grote pot. Bak de mosselgroenten glazig samen met 3 fijngesneden teentjes look. Blus met het bier en voeg de tijm toe.
  4. Zet het deksel op de pot en laat goed doorkoken tot de mosselen bijna opengaan.
  5. Voeg op het einde paneermeel toe om je mosselen iets meer ‘body te geven’. Je saus zal bovendien makkelijker aan je mosselen plakken Als de mosselen open zijn, zijn ze gaar.
  6. Serveer met verse frietjes.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!