Nicole en Hugo over corona: "Angst en corona zijn besmettelijk, maar liefde en hoop zijn dat ook!"

woensdag 25 maart 2020 - 10:42
Nicole en Hugo houden zich ook aan de regels van social distancing, net als wij allemaal. Geen contacten met anderen, maar alleen met mekaar. Hebben zij het moeilijk om zoveel 'verplicht' samen te zijn?

"De eerste week zo samenzitten zal moeilijk zijn voor wie dat niet gewoon is", vertelt Hugo aan Cathérine in De Madammen. "Wij zijn altijd samen", vult Nicole aan. "Voor ons is dat niet moeilijk. Maar ik ben benieuwd wat er nog gaat gebeuren voor mensen die dat niet gewend zijn;"

Fossielen?

"Wij behoren bij de afdeling fossielen", lacht Nicole. "Ik zit er niet zo mee in mijn hoofd dat we gevaar lopen. Hugo is daar veel meer mee bezig." 
"We gaan ook elke dag serieus wandelen. En wat opvalt is dat mensen nu allemaal goededag zeggen. En we horen de vogeltjes. Zo mooi!

"Ik mis knuffelen met mijn moeke"

"Mijn moeke zit in een woonzorgcentrum", vertelt Nicole. "En we gaan daar elke dag naartoe. Om te wuiven en om de was op te halen." Niet zo makkelijk voor Nicole. "Ze mist vooral dat ze haar moeke niet kan vastpakken", zegt Hugo. "Je beseft dan pas hoezeer mensen dat nodig hebben om mekaar eens vast te pakken. Hopelijk komt die tijd weer terug."

Opgeruimde kasten

Cathérine heeft gehoord dat Hugo kasten heeft opgeruimd. "Dat klopt!" lacht Hugo. "Ik heb jarenlang artikels over ons in de kast gelegd en daar ga ik nu een plakboek van maken. Ik heb alle dubbels al weggegooid! Ik kom nu dingen tegen waarvan ik denk: heb ik dat ooit gezegd..."

Ik mis knuffelen met mijn moeke

Nicole

Social media

"We hebben de social media ontdekt", zegt Hugo. "Ik besef dan wel dat ik bij de oudere generatie hoor...  Maar elke dag doen we daar wel iets mee. Veel sms'jes en mails ook. Dit is een mooie die we binnenkregen: 'Angst en corona zijn besmettelijk, maar liefde en hoop zijn dat ook'!"

"We facetimen veel met ons metekind. Die heeft zelf ook een dochtertje en we zien die opgroeien op foto. Maar we zien haar toch zo graag! 

Keukenprins

"En ik ben beginnen koken", lacht Hugo. "Ik hou toch diarree-pilletjes klaar", grapt Nicole. "Maar ik heb toch nog bijna niks moeten weggooien", weerlegt Hugo. "Ik probeer vanalles en dat lukt toch erg goed!"

Barry White natuurlijk

"Als we een oppepplaat mogen kiezen, dan ééntje van Barry White! 'My first, my last, my everything' dat past!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!