Peter Vanlaet brengt zijn nieuwe single 'Lief': "In september komt er een nieuw album uit met nog meer nieuwe nummers"

dinsdag 15 juni 2021 - 11:15
Hij heeft het allemaal: de looks, de stem die je uit duizenden herkent, twee handige handen en een gloednieuwe single. Peter Vanlaet!

"Je hebt een groepje 'De Bende van de Jas' en dat zijn allemaal koppeltjes die één clubje vormen. Zij komen overal naartoe en zien elk optreden. Het zijn mensen die in de loop der jaren op de boot zijn gesprongen en de laatste jaren zijn zij er altijd bij. Ondertussen zijn dat eigenlijk vrienden geworden", lacht Peter Vanlaet. "Na een concert drink ik al eens iets met hen. Ik heb ze echt gemist."

"Het wordt een drukke zomer"

'De Bende van de Jas' is er dus al een paar jaar bij. Ze waren dan ook extra trots toen Peter Vanlaet passeerde in 'Liefde voor Muziek': "Ik ga het niet onder stoelen of banken steken, want mijn deelname aan dat programma heeft me echt wel geholpen in wat ik echt wil doen: muziek maken. Je moet in de aandacht komen om veel concerten te krijgen. Dankzij 'Liefde voor Muziek' is dat nu echt wel het geval."

Wil je Peter veel groetjes doen van de Bende van de Jas? We zitten klaar in onze startblokken voor de eerste live in de Ghelamco Arena. We hebben hem ontzettend hard gemist! Nicole en Patje

Luisteraar Nicole Declerck

Het wordt een drukke zomer voor Peter Vanlaet: "In juli is er nog wat plek, maar dan speel ik wel in de Ghelamco Arena! Geen krottig zaaltje. Het is een fantastische plaats. Maar dit jaar is het vooral heel erg druk in het najaar. We hernemen de uitgestelde concerten in het kader van 30 jaar Mama's Jasje (ondertussen 31 jaar)."

30 (of 31) jaar Mama's Jasje

"30 jaar Mama's Jasje was met vallen en opstaan. We zijn begonnen als een caféploegje met kameraden. We repeteerden met veel plezier en plots was daar een platenfirma die geïnteresseerd was. We stonden opeens op festivals te spelen! Eigenlijk is dat voor een heel groot stuk aan mij voorbijgegaan. Ik ben meegegaan in die flow en vond dat heel plezant. Ik kijk echt heel graag terug naar die beginperiode. Nog altijd spelen wij ook super graag die beginnummers of oudere hits. Neen, wij worden die echt niet beu. Ik speel met topmuzikanten, wij zijn op mekaar ingespeeld en geen enkel concert is hetzelfde. Wij durven al eens improviseren. En ondertussen hebben we al veel nieuw materiaal, wat zeker ook heel leuk is!", lacht Peter Vanlaet.

"In september komt er een nieuw album uit, met covers dat we een tijdje geleden hebben opgenomen, én 7 of 8 nieuwe nummers. Daarop staat ook mijn nieuwe single 'Lief'."

Peter Vanlaet brengt zijn nieuwe nummer 'Lief':

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!