Siska Schoeters: "Ik zie het als een burgerplicht om de mensen met een zwakkere gezondheid te beschermen"

dinsdag 30 november 2021 - 08:33
Corona slaat wild om zich heen. Allemaal hadden we gehoopt om er tegen nu uit te zijn, om terug ons 'normale' leven te kunnen hervatten. Het is niet zo. Het virus heeft ons in zijn greep. Wat kunnen we zelf doen? Voor onszelf, maar vooral voor de mensen die we graag zien, de mensen met een zwakkere gezondheid. Op haar Instagram laat Siska Schoeters er geen twijfel over bestaan: laat je inenten!

"Ik geloof in de liefde en in de wetenschap. Dat leren Tomas en ik onze kinderen ook. Ik zie het als een burgerplicht om de mensen met een zwakkere gezondheid te beschermen waar ik kan. Ik denk dan aan vrienden met een kindje met kanker. Ik denk dan aan de grootouders van mijn kinderen wiens hart al hard heeft geleefd. Iedereen heeft iemand in de buurt waar je zorg voor moet dragen.

Als gevaccineerde kan je nog C krijgen, maar je bent er (meestal) minder ziek van en dus beland je minder snel in het hospitaal. Je weegt dus minder op de zorg die aan het verzuipen is.

Er zijn in ons land honderdduizenden mensen in behandeling voor (bijvoorbeeld) kanker. Die wachten op een behandeling die hun leven kan redden. Die behandeling wordt nu vaak op pauze gezet of uitgesteld naar ikweetnietwanneer. Omdat -nogmaals, onze zorg aan het verzuipen is. En die mensen zijn al bijna 2 jaar onmenselijke shiften aan het draaien.
Dat vaccin lag al lang klaar. Ze waren hierop voorbereid. Dat ís geen experiment en wordt bestudeerd door mensen die veel meer dan ik (ik spreek niet voor jou) gestudeerd hebben.

Elk zijn vrijheid? Zeker wel. Maar vrijheid stopt waar ze de vrijheid (en veiligheid) van anderen beperkt.

Mic drop.

Ik geloof in de wetenschap."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!