Siska Schoeters: “Laat ons dit jaar geen brol kopen voor elkaar en kies voor een alternatief cadeau”

woensdag 2 december 2020 - 11:18
Heb je nog niks voor onder de kerstboom? Dan wordt het tijd om eens te denken aan een alternatief cadeau. Zo heb je bijvoorbeeld het meterschap of peterschap bij SOS kinderdorpen. Siska Schoeters kent het probleem ook en heeft verschillende ideeën voor een alternatief cadeau.

“Het is 2 december. Andere jaren is dit de tijd waarop de laatkomers nog wanhopig op zoek gaan naar iets om te doen op oudejaarsavond. Maar niet dit jaar. Nu zijn we allemaal aan het kijken hoe we corona-kerst zo feestelijk mogelijk kunnen doorkomen. Gaan we een online quiz organiseren? Houden we een e-peritief?

“Hoe je het ook plant op te lossen: bij een ander soort kerst horen ook een ander soort kerstcadeautjes, vind ik. Laat ons dit jaar eens geen brol kopen voor elkaar.”

Kunst in huis

“Je doet iemand eigenlijk een abonnement cadeau om een tijdlang kunst in huis te hangen. Die kunstwerken zijn verzekerd dus het is heel leuk nu voor iemand die graag naar musea gaat, want het is dit jaar nog niet vet geweest. Ook voor het komende jaar zou ik nog niet te veel mijn bonen te week leggen...”

Een uitgesteld cadeau

Of geef eens een uitgesteld cadeau? Een bloemenabonnement bijvoorbeeld. Met de feestdagen word je langs alle kanten een beetje overdonderd door van alles en nog wat. Maar eens alles weer achter de rug is, zou het toch héél fijn zijn om bijvoorbeeld elke maand een mooi boeket geleverd te krijgen aan de deur door een lokale bloemist? Typ online maar eens "bloemenabonnement" in je favoriete zoekmachine en je hebt ineens keuze genoeg.”

Een verjaardagspakket

Nog een leuk cadeau voor iemand die alles al heeft is bijvoorbeeld een verjaardagspakket. En neen, ik bedoel niet dat je een verjaardagscadeau moet kopen om onder de kerstboom te leggen. Geef gewoon in naam van iemand een verjaardagspakket cadeau voor een kind dat leeft in armoede. Bij Feestvarken VZW bijvoorbeeld, daar kan je voor zo'n kind een verjaardagsfeestje in een doosje kopen. Want verjaren, dat is natuurlijk één van de belangrijkste dingen in de wereld en wat is nog een mooier cadeau om te krijgen dan een verjaardagsfeestje voor een kind in armoede?”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!