Weet jij waarom The Queen een zuignap in haar handtas heeft zitten?

maandag 28 september 2020 - 17:12
‘Sausage’, ofwel: worstje. Dat is de bijnaam die prins Philip aan zijn echtgenote de Britse Queen Elizabeth II geeft. En het is meteen ook de titel van Harry De Paepe zijn boek over ‘Her Majesty’. "Andere bronnen beweren dat hij haar soms ook ‘cabbage’ noemt, oftewel ‘kooltje’. Het is een gewoonte bij de ‘upper classes’ om elkaar vreemde koosnamen te geven", vertelt Harry bij 'De Madammen'.

Queen Elizabeth II is een figuur die hem heel erg intrigeert. "Ze was niet voorbestemd om Queen te worden. Haar vader was tweede in lijn voor de troon en normaal ging haar nonkel David de koning van het Verenigd Koninkrijk worden. Maar hij wilde trouwen met een gescheiden vrouw en dan mag je geen koning worden. Hij nam afstand van de troon en dus moest Elizabeth koningin worden. Moest, want ze wilde dit niet. Maar in ’52 had ze geen andere keuze dan koningin worden. En omdat ze enorm plichtsgetrouw en gedisciplineerd is, nam ze die rol op zich. Ze doet dit omdat ze dit moet doen en ze zal dit blijven doen tot aan haar dood."

Zeg niet ‘moeder’ maar zeg ‘her majesty’

Koningin Elizabeth is door haar ouders opgevoed, maar ook door nanny’s. Die laatste beschreven haar van kindsbeen af als een enorm stipte dame. “Ze haat het als mensen te laat komen, maar ook als mensen te vroeg komen. Het moet stipt zijn. Zo was er in de tijd van Charles en Diana in Buckingham Palace haar gekende ‘Tea Time’.  Tijdens deze theenamiddag moest de familie en kinderen in de juiste volgorde de theekamer binnen komen en daar hoorde ook de verplichte buiging voor de ‘grootmoeder de queen’ bij."

"De kinderen mogen haar in Buckingham Palace ook niet met ‘mom’ aanspreken. Als ze hun moeder wilden zien, dan stelden ze de vraag ‘Is her majesty present’? Want om met hun moeder te kunnen spreken, moeten ze eerst op audiëntie gaan en vragen ‘of hun moeder vrij was’."

Ze is nog altijd onzettend belangrijk voor het Britse volk.

"Zij is nog ontzettend belangrijk voor het Britse volk." Harry De Paepe moet terugdenken aan de avond dat Boris Johnson werd opgenomen in het ziekenhuis met COVID-19. "Plots verscheen ze op het tv-scherm van het Britse volk. Dat was een zondagavond, en ze sprak haar volk toe. Ze hield een toespraak van 3 minuten. De reactie was enorm. Het was net wat het Britse volk op dat moment nodig had."

Elizabeth the Silent

"'Elizabeth the Silent' was haar bijnaam, want het is een stille vrouw. Ze heeft nooit interviews gegeven en zal dat ook niet doen. Want ze geeft heel bewust haar mening niet. Je kent haar politieke mening niet en dat wil ze zo houden, want zij ziet zichzelf als ‘de koningin van alle Britten’. Zij gaat trouwens ook niet stemmen."

Harry glimacht bij het idee dat zij naar het schijnt een heel humoristische vrouw zou zijn. "Verschillende bronnen waaronder ook wereldleiders bevestigen dat zij heel humoristisch uit de hoek kan komen. Ze is kampioene in de onderkoelde, Britse humor en zij is een geweldig goede stemmenimitator. Ze imiteert premiers en bekende staatslieden van over heel de wereld."

Een zuignap in de handtas van de queen

De handtas van de Queen: ook dat is een onderwerp in het boek van Harry De Paepe. "Ze houdt van kruiswoordraadsels voor onderweg, ook neemt ze foto’s mee van haar kleinkinderen, en in haar handtas zit ook een zuignap. Ze spuwt daar dan op, plakt die tegen de tafel en daar hangt ze haar handtas aan. In de handtas zal je ook hondensnoepjes vinden. De Queen is een grote dierenliefhebster. Ze is dol op paarden en honden. Naar eigen zeggen zijn dat 'de enigen die nog zo eerlijk zijn tegen haar'. Ze heeft een enorme band met dieren."

"Maar ze geeft ook signalen met haar handtas. En die signalen herkennen haar medewerkers. Omdat ze niet altijd kan praten tijdens een bezoek, communiceert ze het haar medewerkers via haar handtas. Legt ze haar handtas op de grond, dan wil ze zeggen dat het gesprek haar niet interesseert en ze graag wil vertrekken. Ligt haar handtas op de tafel, dan moet er snel actie komen, want dan wil de Queen binnen de 5 minuten vertrekken."

Het boek ‘Sausage’ van Harry De Paepe ligt in de boekhandel en is uitgegeven bij Uitgeverij Vrijdag.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!