Word lid van 'De voorleesclub'!

donderdag 25 november 2021 - 15:51
November is de maand waarin boeken centraal staan. Denk maar aan 'De Boekenbeurs' die jaar en dag tijdens de eerste week van november plaatsvond. En die traditie om het boek de hele maand in de kijker te zetten, wordt voortgezet. Ook bij de VRT. Als je zelf nog niet kan lezen, dan zijn er gelukkig wel je ouders, grootouders, broers of zussen die kunnen voorlezen. Met 'De voorleesclub' wil de VRT heel Vlaanderen aan het voorlezen krijgen.

Voorlezen doet lezen

Eén van de stichtende rollen van de VRT is de Vlaming cultuur bijbrengen en doen ervaren. En literatuur hoort uiteraard bij cultuur. En wat is er nu leuker laagdrempeliger dan voorlezen aan enthousiaste kinderen? Door voor te lezen zet je kinderen ook op weg om later zelf graag te lezen. Je zet de poort open naar een wereld van fantasie. In 'De voorleesclub' op VRT NU en Eén krijg je elke dag een nieuw kinderverhaal dat wordt voorgelezen door interessante bekende Vlamingen. Het boek komt rondom de gezellige sofa tot leven. De getekende personages stappen letterlijk uit het boek tot op je scherm. Je kan zelf ook lid worden van de club. Daarvoor moet je een voorleesfilmpje opnemen en doorsturen naar Eén. Je maakt dan kans op een bekende voorlezer die op bezoek komt en misschien komt je voorleessessie dan zelfs wel op tv. Meedoen kan via de website van Eén

Ik vind het heerlijk om voor te lezen. Ik herinner mij het boek 'Kakaworstje' van Stephanie Blake. Mijn dochter lag daar altijd mee in een deuk.

Cathérine Vandoorne

Pret voor voorlezer én luisteraar

De Madammen zijn ook fervente voorlezers. Ondertussen leest de dochter van Cathérine Vandoorne soms voor voor haar, maar toen ze jonger was waren de rollen omgekeerd: "Het favoriete boek van mijn dochter ging over een konijn dat alleen maar 'kakaworstje' kon zeggen. En dat zorgde voor hilariteit bij mijn dochter. Het boek heet ook 'Kakaworstje'. Het is geschreven door Stephanie Blake." De dochter van Cathérine is ondertussen al wat ouder, maar er wordt nog altijd voorgelezen: "Van grappige kinderboeken is het geëvolueerd naar meer absurde boeken zoals 'De Grootste Ettertjes van de Wereld' van David Wallace."

Tips van Radio 2-luisteraars

Onze redactie kreeg ook de beste voorleesboeken getipt van Radio 2-luisteraars. Hieronder vind je een overzicht! 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!