De Pré Historie van Kerstmis op Kerstdag vrijdag 25 december van 8 tot 10u

woensdag 16 december 2020 - 09:48
50 jaar Kerstmis in één programma. Alle spannende gebeurtenissen en de mooiste hits tijdens de Kerstdagen van het jaar 1960 tot en met 2009. Voor de vroege vogels om 8 uur 's morgens op Kerstdag vrijdag 25 december!

Met in de sixties onder meer de Kersttoespraak van JFK in 1962, hoe reden Belgische automobilisten in 1963 op gladde besneeuwde wegen zonder winterbanden of ABS, en Kerstgroeten uit de ruimte door de astronauten van Apollo 8 in 1968. Plus heerlijke jaren '60 muziek tijdens de Kerstdagen door Elvis Presley met Return To Sender, The Beatles met Hello Goodbye(zie foto), en Adamo met Tombe La Neige.

In de seventies weerman Armand Pien over de zware Kerststorm van 1977, Nonkel Bob die in '74 verklapte waar de Kerstboom vandaan kwam, en de Kerstboodschap van Paus Johannes Paulus II in 1978. Mud met Lonely This Christmas, Will Tura met Vrolijk Kerstfeest Gelukkig Nieuwjaar, en Boney M met Mary's Boy Child waren maar enkele van de hits tijdens de Kerstdagen in die jaren '70.

Het dodelijk verkeersongeval van Louis en Liliane Neefs 40 jaar geleden op Kerstdag 1980 op de Ring in Lier, de Lockerby-bomaanslag in 1988 op een Amerikaanse Jumbojet, en VTM-journalist Danny Huwé die in '89 werd doodgeschoten in Roemenië, waren enkele van de dramatische gebeurtenissen tijdens de Kerstdagen in de jaren '80. Santa Baby door Madonna, Last Christmas van Wham! en Stop The Cavalry van Jona Lewie waren grote hits in de Kerstperiodes van the eighties.

In de jaren '90 maakten we tijdens de Kerstdagen van '91 het ontslag van Sovjetleider Gorbatsjov én het einde van de Sovjet-Unie mee, de Britse Queen zei in '92 een 'annus horribilis' te hebben meegemaakt, en een zware Kerststorm woedde tijdens Kerstmis 1999. I Will Always Love You door Whitney Houston, en Donna Lewis met I Love You Always Forever waren enorme successen tijdens de Kerstdagen in the nineties.

De Kerstdagen van de jaren 2000 brachten onder meer in '04 een vreselijke Tsunami in de Indische Oceaan, en in 2009 een aanval op de Paus door een vrouw tijdens de Middernachtmis in het Vaticaan. Winter Wonderland door Rob de Nijs en Do They Know It's Christmas door Band Aid 20 waren een paar van de 'nillies' Kersthits.

PLAYLIST:

Rockin' around the Christmas tree - BRENDA LEE

Return to sender - ELVIS PRESLEY

Tombe la neige - ADAMO

Sleigh ride - THE RONETTES

Hello goodbye - THE BEATLES  (zie foto) 

Lily the Pink - SCAFFOLD

Pastorale - LIESBETH LIST & RAMSES SHAFFY

Lonely this Christmas - MUD

Vrolijk Kerstfeest, Gelukkig Nieuwjaar - WILL TURA

Hotal California - THE EAGLES

Mary's boy child - BONEY M

Kermis in Breda - LOUIS NEEFS

Twistin' bells - SANTO & JOHNNY (instrumental)

Stop the cavalry - JONA LEWIE

I don't wanna dance - EDDY GRANT

Last Christmas - WHAM!

Handle with care - THE TRAVELLING WILBURYS

Santa Baby - MADONNA

Living in America - JAMES BROWN

I will alway love you - WHITNEY HOUSTON

I love you always forever - DONNA LEWIS

The bad touch - BLOODHOUND GANG

Do they knowit's Christmas? - BAND AID 20

Winter wonderland - ROB DE NIJS

Eindtune DE PRE HISTORIE (instrumental)

 

Zondag 20 en 27 december 2020 geen De Pré Historie op Radio 2 wegens 'Beste Buren' en '1000 Klassiekers'.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!