De Pré Historie van Valentijndag 14 februari 2021

dinsdag 9 februari 2021 - 19:30
Met Valentijn maken we samen een romantische trip naar week 2 van februari 1966, 1976, en naar week 3 van 1995, en 2005. Twee uur lang de mooiste hits en de boeiendste gebeurtenissen van 55, 45, 26 en 16 jaar geleden.

- opvallende songs van 55 jaar geleden in de tweede week van februari 1966 waren onder meer Wat Een Leven (Als Ik Ooit Eens Vijf Minuten Tijd Heb) door Louis Neefs, Uptight van Stevie Wonder, en You Were On My Mind van Crispian St. Peters. Verder een grappige parodie in het plat Brussels op het tv-programma ‘Hier Spreekt Men Nederlands’, de val van de regering Harmel, een rattenplaag in ons land, en een belangrijk Amerikaans politiek adviseur die verklaarde dat de VS de oorlog in Vietnam nooit kon winnen en dat ze er ook niets te zoeken hadden.

- Sing A Song van Earth Wind & Fire, Titles door Barclay James Harvest, en Mamma Mia van Abba waren 3 sterke songs in de tweede februariweek van 1976. Daarnaast hoor je studentenprotest tegen de aanleg van de A-24-snelweg in een radioprogramma van Jos Gheysen, de Vlaamse bokser Jean-Pierre Coopman over zijn kamp tegen niemand minder dan Mohammed Ali, bokspromotor Don King over die match én over de Belgische meisjes, en de Amerikaanse vice-president en miljardair Nelson Rockefeller met kritiek op het Congres.  

- na 11 uur nieuws en hits van de derde februariweek van 1995 met Tell Me What It Takes van Soulsister, Beautiful People door Pop In Wonderland & Melanie, en Boyzone met Love Me For A Reason. Verder SP-voorzitter Louis Tobback over de Agusta smeergeld affaire, de hoofdredacteur van De Morgen Yves De smet die ontkende dat zijn krant een deel van dat smeergeld had gekregen, en een anonieme veekeurder na de moord op zijn collega Van Noppen.

- daarna 16 jaar terug in de tijd naar de derde week van februari 2005 met Geef Een Teken door Artiesten Voor Tsunami 12-12, Car Wash door Christina Aguilera & Missy Elliott, en Unwritten door Natasha Bedingfield. Verder meer dan 200 doden bij een explosie in een Chinese steenkoolmijn, de Nederlandse prinses Maxima gaf een interview op tv, Michael Jackson werd ziek tijdens zijn pedofilieproces, en Belgische Missen aan en op de Leeuw van Waterloo naar aanleiding van 175 jaar België.

PLAYLIST:

Barbara Ann – THE BEACH BOYS

We can work it out – THE BEATLES

Mon coeur d’attache – ENRICO MACIAS

Wat een leven (als ik ooit eens vijf minuten tijd heb) – LOUIS NEEFS

Uptight – STEVIE WONDER

Going to a gogo – SMOKEY ROBINSON & THE MIRACLES

Cherry Cherry – NEIL DIAMOND

You were on my mind – CRISPIAN ST PETERS

Girls, girls, girls – SAILOR

Mamma mia – ABBA

Ik mis hem zo – ANN CHRISTY

Sing a song – EARTH WIND & FIRE

Titles – BARCLAY JAMES HARVEST

Fly Robin fly – SILVER CONVENTION

Nostalgia – FRANCIS GOYA (instrumental)

Dromen zijn bedrog - MARCO BORSATO

Love me for a reason - BOYZONE

Beautiful people - POP IN WONDERLAND & MELANIE

Girl, you'll be a woman soon - URGE OVERKILL

Tell me what it takes - SOULSISTER

Westenwind - DANA WINNER

Enamorame - PAPI SANCHEZ

Four on the floor - STARSAILOR

Geef een tekene - ARTIESTEN VOOR TSUNAMI 12-12

Car wash - CHRISTINA AGUILERA & MISSY ELLIOTT

Unwritten - NATASHA BEDINGFIELD

Et c'est parti - NADIYA

Eindtune DE PRE HISTORIE (instrumental)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!