De Pré Historie van zondag 1 november 2020

maandag 26 oktober 2020 - 18:49
Zondag 1 november 2020 is een bijzondere dag want op deze Allerheiligen herdenken we de meer dan 10.000 Covid 19-doden die ins ons land helaas te betreuren zijn. Ik neem je ook verder mee terug in de tijd, naar de eerste week van november 1969, ’79, ’89 en 1999. Anders gezegd: 51, 41, 31 en 21 jaar terug in de tijd.

- opvallende platen van 51 jaar geleden in week 1 van november 1969 waren Suspicious Minds van Elvis Presley, Come Together van The Beatles (zie foto), en Space Oddity van David Bowie. De Amerikaanse president Nixon kondigde de terugtrekking van een deel van de VS-troepen in Vietnam aan, sportjournalist Pol Jacquemyns spoorde zijn jonge collega’s aan om minder te schrijven en meer na te denken over voetbal en wielrennen, en de burgemeester van de gemeente Herselt werkte in een levensgevaarlijk bouwvallig gemeentehuis.  

- Street Life van Randy Crawford & The Crusaders, Message In A Bottle van The Police, en Sail On van The Commodores waren 3 van de prachtsong in de eerste week van november 1979. Daarnaast hoor je een bijdrage over het vrijmaken van de geliefde CB, over de Amerikaanse ambassade in Teheran die werd aangevallen, bezet en waarvan het personeel werd gegijzeld. Je hoort ook een reactie van president Jimmy Carter op die gijzeling.  

- na 11 uur nieuws en hits uit de eerste novemberweek van 1989 met The Best van Tina Turner, If Only I Could door Sydney Youngblood, en Another Day In Paradise van Phil Collins. Paul Jambers over het overmatige pillen slikken in ons land, een gelukkige Thierry Boutsen na zijn overwinning in de Grote Prijs Formule 1 van Australië, en de voetgangersbeweging over de plaats van de auto in onze steden.

- daarna 21 jaar terug in de tijd naar de eerste week van november 1999 met ondermeer dit trio van zangeressen: Britney Spears met You Drive Me Crazy, Christina Aguilera met Genie In A Bottle, en Jennifer Lopez met Waiting For Tonight. Verder de woordvoerder van de actiegroep ‘De Pijp Uit’ die reageerde op de heropening van de ISVAG-verbrandingsoven in Wilrijk door een groene minister, angst voor de millenniumbug in onze ziekenhuizen, de Antwerse OCMW-voorzitter over agressie tegenover zijn personeel, en een school voor hulpsinten in… Sint-Niklaas.  

- meer op https://www.facebook.com/De-Pre-Historie-562679947151002/

PLAYLIST:

Les Champs Elysées – JOE DASSIN

Suspicious minds – ELVIS PRESLEY

Pastorale – LIESBETH LIST & RAMSES SHAFFY

Everybody’s talking – HARRY NILSSON

Come together – THE BEATLES (zie foto)

Space oddity – DAVID BOWIE

Gimm! Gimme! Gimme! – ABBA

Message in a bottle – THE POLICE

Stille brieven – ERIK VAN NEYGEN

If I said you had a beautiful body – THE BELLAMY BROTHERS

Shine silently – NILS LOFGREN

Street life – THE CRUSADERS & RANDY CRAWFORD

Sail on – THE COMMODORES

Rise – HERB ALPERT (instrumental)

The best – TINA TURNER

Fine brown frame – LOU RAWLS & DIANNE REEVES

Viva la mamma – EDUARDO BENNATO

If only I Could – SYDNEY YOUNGBLOOD

Zomer – INGEBORG

Another day in paradise – PHIL COLLINS

I got a girl – LOU BEGA

Sitting down here – LENE MARLIN

Man! I feel like a woman! – SHANIA TWAIN

Altijd meer en meer – CLOUSEAU

You drive me crazy - BRITNEY SPEARS

Genie in a bottle – CHRISTINA AGUILERA

Waiting for tonight – JENNIFER LOPEZ

Eindtune DE PRE HISTORIE (instrumental)

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!