De Pré Historie van zondag 10 januari 2021

maandag 4 januari 2021 - 20:41
Zondag 10 januari 2021 reizen we samen af naar de tweede week van de jaren 1969, ’79, ’89 en 2009. Twee uur lang de mooiste hits en de boeiendste gebeurtenissen van 52, 42, 32 en 12 jaar geleden.

- opvallende songs van 52 jaar geleden in de tweede januariweek van 1969 waren onder meer Eloise van Barry Ryan (zie foto), Ob-La-Di, Ob-La-Da van The Beatles, en Son Of A Preacher Man door Dusty Springfield. Verder hoor je toenmalig premier Gaston Eyskens die hals over kop vertrok naar het ziekenhuis waar zijn vice-premier was opgenomen na een ernstig verkeersongeval, een politieman die in Antwerpen van dienst was geweest tijdens oudejaarsnacht, dj Mike Verdrengh die een plaatje opnam met Peter Koelewijn als producer, en Vlaanderen hoorde het nog grotendeels in Keulen donderden als men onze jonge mensen vroeg of ze ‘Underground’ muziek kenden.

- Le Freak van Chic, Blame It On The Boogie van The Jacksons, en Sweet Talkin’ Woman van Electric Light Orchestra waren 3 van de straffe songs in de tweede week van januari 1979. Daarnaast hoor je stakende binnenschippers, tekenaar Hergé over zijn wereldberoemd geesteskind Kuifje, een voorzichtige regeringsformateur Wilfried Martens, en VU-voorzitter Hugo Schiltz die pleitte voor een doorgedreven federalisering van ons land.  

- na 11 uur nieuws en hits van de tweede week van januari 1989 met The Way To Your Heart, de internationale hit van ‘onze’ Soulsister, Kiss in de versie van Tom Jones & The Art Of Noise, en Something’s Gotten Hold Of My Heart door Gene Pitney en Marc Almond. Verder de Amerikaanse president Ronald Reagan die na 2 ambtstermijnen met gemengde gevoelens afscheid nam van het presidentschap, staatssecretaris Miet Smet over de invoering van loodvrije benzine in ons land, en Frank Vandenbroucke werd verkozen tot nieuwe voorzitter van de Vlaamse socialisten. 

- daarna 12 jaar terug in de tijd naar week 2 van januari 2009 met Mercy van Duffy, Miles Away van Madonna, en If I Were A Boy van Beyonce. Daarnaast hoor je Vlaamse kleuters die met elkaar wilden trouwen, een betoging in Hasselt tegen het geweld in Gaza, een gratis Nieuwjaarsreceptie voor de Antwerpenaren, en geen Russisch gas meer naar West-Europa door een conflict tussen Oekraïne en Rusland.

- meer op https://www.facebook.com/De-Pre-Historie-562679947151002/

PLAYLIST:

Ob-la-di, ob-la-da – THE BEATLES

Build me up buttercup – THE FOUNDATIONS

Comment te dire adieu – FRANCOISE HARDY

Chewy chewy – THE OHIO EXPRESS

Hallo madame de Baronesse – MIKE VERDRENGH

Eloise – BARRY RYAN (zie foto)

Son of a preacher man – DUSTY SPRINGFIELD

Blame it on the boogie – THE JACKSONS

Le freak – CHIC

Too much heaven – THE BEE GEES

De kampioen – URBANUS

Da ya think I’m sexy – ROD STEWART

Sweet talkin’ woman – ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA

Who pays the ferryman? – YANNIS MARKOPOULOS

Loco in Acapulco – THE FOUR TOPS

The way to your heart – SOULSISTER

Kiss – TOM JONES & THE ART OF NOISE

Hallelujah, ze is van mij – RAYMOND VAN HET GROENEWOUD

Something’s gotten hold of my heart – GENE PITNEY & MARC ALMOND

Orinoco flow – ENYA

Love that girl – RAPHAEL SAADIQ

Mercy – DUFFY

Denk je soms nog aan mij – BART PEETERS

Miles away – MADONNA

Ayo technology – MILOW

Mr. Rock & roll – AMY MacDONALD

If I were a boy – BEYONCE

Eindtune DE PRE HISTORIE

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!