De Pré Historie van zondag 15 november 2020

maandag 9 november 2020 - 15:15
Op deze Koningsdag neem ik je mee naar de derde week van november 1965, ’85, ’95 en 2005. Anders gezegd: 55, 35, 25, en 15 jaar terug in de tijd.

- opvallende platen van 55 jaar geleden in week 3 van november 1965 waren Help! van The Beatles, Get Off Of My Cloud van The Rolling Stones, en I Got You Babe van Sonny & Cher (zie foto) . Verder een bijdrage over bowling, toen nog een vrij nieuwe sport bij ons. Je hoort ook een Vlaamse bakkerin die alles op haar eentje deed in haar zaak, Wim Sonneveld die optrad in Vlaanderen en over zijn vak sprak, en de Britse acteur Sir Alec Guinness over hoe hij zijn eretitel ‘Sir’ van de Britse Queen kreeg.

- Alive And Kicking van Simple Minds, The Sweetest Taboo van Sade, en Take On Me van A-Ha waren 3 van de prachtsong in de derde week van november 1985. Daarnaast hoor je het moment dat voetballer Georges Grün België naar het WK-voetbal in Mexico kopte, en daarmee meteen ook de Nederlanders naar huis stuurde. Onze gemeentepolitie die haar beklag deed over het feit dat ze niet waren opgewassen tegen zware criminelen zoals de bende van Nijvel, en Karel Van Miert van de SP van wie de leden van de bende van Nijvel zonder pardon mochten worden doodgeschoten.

- na 11 uur nieuws en hits uit de derde novemberweek van 1995 met Fantasy door Mariah Carey, Wonderwall van Oasis, en Don’t Break My Heart van onze eigen Vaya Con Dios. Verder prinses Diana een kwarteeuw geleden in een openhartig interview met de BBC na haar scheiding van de Britse kroonprins Charles, een marsepeinen versie van premier Dehaene door een Boomse bakker, en topmuzikant Freddy Sunder over zijn samenwerking met ratpacker Sammy Davis Junior.

- daarna 15 jaar terug in de tijd naar de derde week van november 2005 met ondermeer het mooie Nine Million Bicycles door Katie Melua, James Blunt met het al even mooie You’re Beautiful, en onze eigen Sarah Bettens (nu Sam Bettens) met Leef. In Irak werden toen bijna dagelijks bomaanslagen gepleegd; daarover hoor je korte een bijdrage. Een Belgische rechter veroordeelde Madonna voor plagiaat, de Monegasken verwelkomden hun nieuwe vorst prins Albert, en reuzenschildpad Harriet vierde haar 175e verjaardag.  

- meer op https://www.facebook.com/De-Pre-Historie-562679947151002/

PLAYLIST:

Help! – THE BEATLES

I got you babe – SONNY & CHER (zie foto)

Get off of my cloud – THE ROLLING STONES

Capri c’est fini – HERVE VILARD

Rescue me – FONTELLA BASS

Nikkelen Nelis – WIM SONNEVELD

It’s my life – THE ANIMALS

Take on me – A-HA

A good heart – FEARGAL SHARKEY

Say I’m your number one – PRINCESS

Een eenzaam hart hoor je niet breken – WILL TURA

Yeh yeh – MATT BIANCO

The sweetest taboo – SADE

Alive and kicking – SIMPLE MINDS

Axel F. – HAROLD FALTERMEYER (instrument al)

Fantasy – MARIAH CAREY

Het is een nacht – GUUS MEEUWIS & VAGANT

Fairground – SIMPLY RED

Don’t break my heart – VAYA CON DIOS

Wonderwall – OASIS

Missing – EVERYTHING BUT THE GIRL

Love generation – BOB SINCLAR

Nine million bicycles – KATIE MELUA

Hung up – MADONNA

Leef – SARAH BETTENS

Dime – BELLE PEREZ

You’re beautiful – JAMES BLUNT

Pon de replay – RIHANNA

Eindtune DE PRE HISTORIE (instrumental)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!