De Pré Historie van zondag 17 januari 2021

maandag 11 januari 2021 - 18:15
Zondag 17 januari 2021 reizen we samen af naar de derde week van de jaren 1967, ’77, ’97 en 2007. Twee uur lang de mooiste hits en de boeiendste gebeurtenissen van 54, 44, 24 en 14 jaar geleden.

- opvallende songs van 54 jaar geleden in de derde januariweek van 1967 waren onder meer Les Playboys van Jacques Dutronc, Penny Lane van The Beatles, en Het Land Van Maas En Waal door Boudewijn de Groot (zie foto). Verder hoor je een bijdrage over de poliovaccinatie die toen in ons land verplicht was, jongens en meisjes in jeugdclubs over de ‘ideale man of vrouw’, Wim Sonneveld over zijn nieuwe show, en de liberaal Willy De Clercq over het regeerakkoord met de katholieken. 

- Rock’n Me van The Steve Miller Band, Brussel van Johan Verminnen, en New Kid In Town van The Eagles waren 3 sterke songs in de derde week van januari 1977. Daarnaast hoor je arbeiders uit Bree (Limburg) die het viaduct van Vilvoorde bouwden, een bijdrage over het vrachtwagensalon in Brussel, bokser Jean-Pierre Coopman, en de nieuwe Amerikaanse president Jimmy Carter die toen de ‘new kid in town’ was in Washington.

- na 11 uur nieuws en hits van de derde week van januari 1997 met Un-Break My Heart door Toni Braxton, Gala met Freed From Desire, en Say What You Want door Texas. Verder het einde van de Belgische videogigant Superclub, de commissie Dutroux die de onwaarschijnlijke verhalen van de betrokken Rijkswachters met ongeloof aanhoorde, Frans ‘de kluizenaar’, en een test van toiletpapier in het tv-programma ‘Op De Koop Toe’ van Emiel Goelen.  

- daarna 14 jaar terug in de tijd naar week 3 van januari 2007 met I Don’t Feel Like Dancin’ van Scissor Sisters, Ik Wil Je (Nooit Meer Kwijt) van Bart Peeters, en All Good Things (Come To And End) door Nelly Furtado. Daarnaast hoor je de gevolgen van een zware storm voor Antwerpen, het rookverbod in cafés, en president Bush over de Amerikaanse actie in Irak. 

- meer op https://www.facebook.com/De-Pre-Historie-562679947151002/

PLAYLIST:

I’m a believer – THE MONKEES

Het land van Maas en Waal – BOUDEWIJN DE GROOT (zie foto)

Penny Lane – THE BEATLES

Let’s spend the night together – THE ROLLING STONES

Save me – DAVE DEE, DOZY, BEAKY, MICK & TICH

Friday on my mind – THE EASYBEATS

Les playboys – JACQUES DUTRONC

Rock’n me – STEVE MILLER BAND

Under the moon of love – SHOWADDYWADDY

The coffee song – OSIBISA

Brussel – JOHAN VERMINNEN

January, February – DUTCH RHYTHM STEEL AND SHOW BAND

I wish – STEVIE WONDER

New kid in town – THE EAGLES

Verde – RICKY KING (instrumental)

Quit playing games (with my heart)- BACKSTREET BOYS

Say what you want – TEXAS

Un-break my heart – TONI BRAXTON

De waarheid – MARCO BORSATO

Say you’ll be there – SPICE GIRLS

Freed from desire – GALA

I don’t feel like dancin’ – SCISSOR SISTERS

Ik wil je (nooit meer kwijt) – BART PEETERS

Prison break – KAYE STYLES

All good things (come to an end) - NELLY FURTADO

Dear Mr. President (live) - PINK & INDIGO GIRLS

Eindtune – DE PRE HISTORIE

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!