De Pré Historie van zondag 18 april 2021

dinsdag 13 april 2021 - 11:28
Zondag 18 april reizen we samen met deze geweldige Creedence Clearwater Revival naar de derde week van april 1969, 1979, 1989 en 1999. Van 10 tot 12 hoor je twee uur lang de strafste hits en de boeiendste gebeurtenissen van 52, 42, 32 en 22 jaar geleden.

- opvallende songs van 52 jaar geleden in week 3 van april 1969 waren onder meer: Proud Mary van Creedence Clearwater Revival (zie foto), Daydream van onze eigen Wallace Collection, en de Italiaanse meezinger Azzurro van Adrianao Celentano. De andere politieke partijen waren niet happig op het voorstel van de Volksunie om een ‘Vlaams Front’ te vormen in Brussel, de universiteit van Brussel zou worden gesplitst in een Vlaamse VUB en een Franstalige ULB, de Vlaamse pater Damiaan kreeg een standbeeld in het Capitool in Washington (dat enkele maanden geleden nog werd bestormd door Trump-aanhangers), de Noord-Ierse en piepjonge Bernadette Devlin werd verkozen om te zetelen in het Britse parlement in Londen, en een standwerker schreef een boek over de Vogelmarkt in Antwerpen.   

- I Want Your Love van mijn favoriete funk-en discogroep Chic, I Will Survive door Gloria Gaynor, en Tragedy van The Bee Gees waren in volle discoperiode 3 van de opvallende songs in de derde aprilweek van 1979. Daarnaast hoor je Belgische toeristen die als gevolg van de staking van het hotelpersoneel in Spanje tijdens de Paasvakantie zelf hun potje moesten koken en hun bed opdekken, een aanslag van terroristen van de PLO op de luchthaven van Zaventem, en veel verkeersongevallen tijdens de Paasdrukte op de snelweg naar de kust. 

- na 11 uur nieuws en hits uit de derde week van april 1989 met Everybody Needs Somebody To Love door The Blues Brothers, (He’s) A Shape In A Drape van Joe Jackson, en She’s A Mystery To Me door Roy Orbison. Verder de voorzitter van de Belgische voetbalbond Michel D’Hooghe over het voetbaldrama in het Britse Sheffield waarbij 96 doden vielen, radiobaas Piet Van Roe over de start van nachtradio bij de openbare omroep, en tekenaar Jef Nijs over het ontstaan van ‘zijn’ Jommeke.     

- tenslotte 22 jaar terug in de tijd naar week 3 van april 1999 met het Songfestivalliedje Like The Wind door Vanessa Chintor waarmee ons land dat jaar deelnam, Baby One More Time door Britney Spears, en How Will I Know (Who You Are) door Jessica.  Daarnaast de Navo die per ongeluk een burgerkonvooi vernietigde in Kosovo, de slechte toestand in een vluchtelingenkamp in Kosovo, en Kosovaarse vluchtelingen in de Zeevaartschool in Antwerpen. 

- meer op https://www.facebook.com/De-Pre-Historie-562679947151002/

PLAYLIST:

Proud Mary – CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL (zie foto)

Daydream – THE WALLACE COLLECTION

Don Juan – DAVE DEE, DOZY, BEAKY, MICK & TICH

Jennifer Jennings – LOUIS NEEFS

Azzurro – ADRIANO CELENTANO

Boom bang-a-bang – LULU

Where do you go to my lovely – PETER SARSTEDT

In the navy – THE VILLAGE PEOPLE

I want your love – CHIC

I will survive – GLORIA GAYNOR

Opzij – HERMAN VAN VEEN

Tragedy – THE BEE GEES

Music box dancer – FRANK MILLS (instrumental)

Anne – CLOUSEAU

Everybody needs somebody to love – THE BLUES BROTHERS

Eternal flame – THE BANGLES

Alles kan een mens gelukkig maken – RENE FROGER & HET GOEDE DOEL

(He’s) A shape in a drape – JOE JACKSON

She’s a mystery to me – ROY ORBISON

Baby one more time – BRITNEY SPEARS

Ik mis haar zo – MAMA’S JASJE

Like the wind – VANESSA CHINITOR

How will I know (how you are) – JESSICA

Strong enough – CHER

Afscheid – VOLUMIA!

Busindre reel – HEVIA (instrumental)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!