De Pré Historie van zondag 2 mei 2021

maandag 26 april 2021 - 14:55
Op de eerste zondag van de maand mei reizen we weer samen doorheen de tijd. We houden halt in de eerste week van mei 1965, 1975, 1995 en 2005. Van 10 tot 12 hoor je twee uur lang de mooiste hits van onder andere Yasmine, plus de boeiendste gebeurtenissen van 56, 46, 26 en 16 jaar geleden.

- opvallende songs van 56 jaar geleden in week 1 van mei 1965 waren onder meer: Rock And Roll Music van Chuck Berry in de versie van The Beatles, het winnende Songfestivalliedje  van 1965 Poupée De Cire, Poupée De Son van Serge Gainsbourg gezongen door de piepjonge France Gall, en de Britse band Them met Here Comes The Night. Je hoort de Amerikaanse president Johnson die de nieuwe machtshebbers op de Dominicaanse Republiek ‘een bende communistische samenzweerders’ noemde, Vlamingen die commentaar gaven op andere weggebruikers, en de Britse Queen bij de onthulling van een monument ter nagedachtenis van de vermoorde VS-president John F. Kennedy. 

- Reach Out I’ll Be There in de discoversie van Gloria Gaynor, Fox On The Run van The Sweet, en Drink Rode Wijn door Joe Harris waren 3 van de opvallende songs in de eerste week van mei 1975. Daarnaast hoor je een fragment van de 1 mei-viering in Antwerpen, Formule 1-wereldkampioen Jackie Stewart die ons meenam in zijn bolide op het circuit van Zolder,  en Nand Buyl over het nieuwe theaterseizoen van de KVS.

- na 11 uur nieuws en hits uit de eerste week van mei 1995 met het mooie Jessie door Joshua Kadison, Ik Was Zo Graag Bij Jou Gebleven door Yasmine (zie foto), en Scatman John met zijn hit Scatman. Verder de Belgische F1-rijder Thierry Boutsen over zijn talentrijke Braziliaanse collega Ayrton Senna die toen net 1 jaar eerder was verongelukt tijdens de GP F1 van San Marino in Italië, de 2 Franse presidentskandidaten in een pittig debat, de Antwerpse politie doorgelicht, en voor-en tegenstanders van Ardense ham. 

- tenslotte 16 jaar terug in de tijd naar week 1 van mei 2005 met Suavemente door Paul Cless & Brixx, Alles Wat Je Doet door Ronny Mosuse, en Beautiful Soul door Jesse McCartney. Daarnaast 2.000 naaktmodellen op straat in Brugge voor een Amerikaanse fotograaf, Tony Blair die voor de derde keer de Britse verkiezingen won, en Laura Bush die de show stal tijdens een chique diner voor de Witte Huis-correspondenten in Washington.

- meer op https://www.facebook.com/De-Pre-Historie-562679947151002/

PLAYLIST:

Rock and roll music – THE BEATLES

Poupée de cire, poupée de son – FRANCE GALL

Little things – DAVE BERRY

Here comes the night – THEM

Lach er mee – WILL TURA

Mrs. Brown you’ve got a lovely daughter – HERMAN’S HERMITS

A world of our own – THE SEEKERS

Goldfinger – SHIRLEY BASSEY

I do, I do, I do, I do, I do – ABBA

Fox on the run – THE SWEET

Drink rode wijn – JOE HARRIS

Oh boy – MUD

When will I be loved – LINDA RONSTADT

100 years – JOEY DYSER

Reach out I’ll be there – GLORIA GAYNOR

Pick up the pieces – AVERAGE WHITE BAND (instrumental)

Scatman (ski-ba-bop-ba-dop-bop) – SCATMAN JOHN

Ik was zo graag bij jou gebleven – YASMINE (zie foto)

Back for good – TAKE THAT

So in love with you – DUKE

Jessie – JOSHUA KADISON

Ik hou van u – NOORDKAAP

Black horse & the cherry tree – KT TUNSTALL

Alles wat je doet – RONNY MOSUSE

Shiver – NATALIE IMBRUGLIA

Suavemente – PAUL CLESS & BRIXX

Beautiful soul – JESSE McCARTNEY

Lost – ANOUK

Eindtune – DE PRE HISTORIE (instrumental)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!