De Pré Historie van zondag 21 februari 2021

dinsdag 16 februari 2021 - 17:23
Op de derde zondag van februari maken we samen een trip naar week 3 van februari 1965 en 1975, en naar week 2 van februari 1986 en 2006. Twee uur lang een bont allegaartje van de mooiste hits en de boeiendste gebeurtenissen van 56, 46, 35 en 15 jaar geleden.

- opvallende songs van 56 jaar geleden in de derde week van februari 1965 waren onder meer Down Town door Petula Clark, You’ve Lost That Loving Feeling door The Righteous Brothers, en Eight Days A Week van The Beatles. Verder hoor je enkele vrouwen die ’s avonds niet meer alleen buiten durfden te komen op Antwerpen Linkeroever nadat daar 2 jonge vrouwen vermoord werden teruggevonden in het struikgewas. De stad Antwerpen sprak in dit verband van ‘sensatiezucht’ van de pers. Daarnaast een ooggetuige van de moord op de Amerikaanse zwartenleider Malcolm X, en de vraag of shoppers meer kochten dan ze nodig hadden in de toen nog relatief nieuwe supermarkten in ons land.

- Never Can Say Goodbye door Gloria Gaynor, Lady Marmalade (Voulez-Vous Coucher Avec Moi Ce Soir) door LaBelle (zie foto), en Une Fille Aux Yeux Claires van Michel Sardou waren 3 sterke songs in de derde februariweek van 1975. Daarnaast hoor je minister van onderwijs Herman De Croo (de pa van onze huidige premier) over de rationalisering van ons onderwijssysteem met zijn 3 zuilen, Vlamingenhater en burgemeester van Schaarbeek Roger Nols over de apartheidspolitiek voor Vlamingen aan de loketten van zijn gemeentehuis, en een straffe pastoor van 91 jaar in het West-Vlaamse Boezinge.

- na 11 uur nieuws en hits van de tweede februariweek van 1986 met A Good Heart van Feargal Sharkey, Ik Wil De Wereld Zien van Johan Verminnen, en Saving All My Love For You door Whitney Houston. Verder verkiezingsfraude door president Marcos op Haïti, Gaston & Leo over de film ‘Paniekzaaiers’, en wie vloog er 35 jaar geleden met de supersonische Concorde van Europa naar New York?

- daarna 15 jaar terug in de tijd naar de tweede week van februari 2006 met Talk van Coldplay, Love Generation van Bob Sinclar, en The Pussycat Dolls met Stickwitu. Daarnaast enkele weinig romantische onderwerpen voor een Valentijnsdag zoals het succes van de erectiepillen en Vlaamse jonge vrouwen hadden grotere borsten dan hun moeders. Verder ook de start van de Olympische Winterspelen in het Italiaanse Turijn, en overal viel overdadig veel sneeuw.

- meer op https://www.facebook.com/De-Pre-Historie-562679947151002/

PLAYLIST:

Down town – PETULA CLARK

Eight days a week – THE BEATLES

Don’t let me be misunderstood – THE ANIMALS

I’ll never find another you – THE SEEKERS

De stervende – WILL FERDY

It’s not unusual – TOM JONES

Never can say goodbye – GLORIA GAYNOR

Lady Marmalade (voulez-vous coucher avec moi ce soir) – LABELLE  (zie foto)

Make me smile – STEVE HARLEY & COCKNEY REBEL

Malle Babbe – ROB DE NIJS

January – PILOT

Une fille aux yeux claires – MICHEL SARDOU

Pick up the pieces – THE AVERAGE WHITE BAND (instrumental)

Chain reaction – DIANA ROSS

A good heart – FEARGAL SHARKEY

Ik wil de wereld zien – JOHAN VERMINNEN

Girlie girlie – SOPHIA GEORGE

Saving all my love for you – WHITNEY HOUSTON

Walk of life – DIRE STRAITS

Love generation – BOB SINCLAR

Here come all the boys – KATERINE

Ik heb hem zo lief – ISABELLE A

Fools rush in – BORN (CRAIN)

Talk COLDPLAY

Stickwitu – PUSSYCAT DOLLS

Eindtune DE PRE HISTORIE (instrumental)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!