De Pré Historie van zondag 21 maart 2021

dinsdag 16 maart 2021 - 11:53
Het begin van de lente vieren we met een reis door de tijd naar week 3 van maart 1968, maart 1978, maart 1988, en maart 2008. Twee uur lang de mooiste hits en de boeiendste gebeurtenissen van 53, 43, 33 en 13 jaar geleden.

- opvallende songs van 53 jaar geleden in de derde week van maart 1968 waren onder meer Lady Madonna van The Beatles, Il Est 5 Heures, Paris S’Eveille van Jacques Dutronc, en Prikkebeen van Boudewijn de Groot en Elly Nieman. Verder hoor je meer over de goudkoorts op de beurzen, een oud koppel dat in slechte omstandigheden leefde in de Antwerpse Vlaaikensgang, een brand op een Congoboot in de haven van Antwerpen, en Robert Kennedy die kandidaat-president van Amerika was.  

- City To City van Gerry Rafferty, Annelies Uit Sas Van Gent door Louis Neefs, en Stayin’ Alive van The Bee Gees waren 3 sterke songs in de derde week van maart 1978. Daarnaast hoor je meer over de milieuramp met de mammoettanker Amoco Cadiz, kolonel Candries over de piloten die met de koning vlogen, Roger De Vlaeminck die Milaan-San Remo won, en de Antwerpse punker en dokwerker Ludo Mariman.

- na 11 uur nieuws en hits uit de derde week van maart 1988 met Ella, Elle L’A door France Gall (zie foto), A Little Piece Of Heaven door Godley & Creme, en Paulien door Johan Verminnen. Verder wateroverlast aan de Maaskant, Paula Dhondt over de samenwerking post-spoorwegen, en president Reagan die Amerikaanse troepen naar Honduras stuurde.

- daarna 13 jaar terug in de tijd naar de derde week van maart 2008 met Valerie door Mark Ronson feat. Amy Winehouse, Chasing Pavements door Adele, en Big Girl (You Are Beautiful) door Mika. Daarnaast de dood van Hugo Claus, een gasexplosie in het centrum van de stad Antwerpen, en een slechte ‘klasfoto’ van de regering Leterme die na 9 maanden politiek getouwtrek dan toch eindelijk een feit was.

- meer op https://www.facebook.com/De-Pre-Historie-562679947151002/

PLAYLIST:

Lady Madonna – THE BEATLES

Il est 5 heures, Paris s’éveille – JACQUES DUTRONC

The legend of Xanadu – DAVE DEE, DOZY, BEAKY, MICK & TICH

Prikkebeen – BOUDEWIJN DE GROOT & ELLY NIEMAN

Delilah – TOM JONES

The dock of the bay – OTIS REDDING

Bend me, shape me – AMERICAN BREED

Denis – BLONDIE

City to city – GERRY RAFFERTY

I love the sound of breaking glass – NICK LOWE

Annelies uit Sas van Gent – LOUIS NEEFS

Red hot – ROBERT GORDON

Stayin’ alive – THE BEE GEES

Sex & drugs & rock & roll – IAN DURY & THE BLOCKHEADS

Argentina – CONQUISTADOR (instrumental)

Ella, elle l’a – FRANCE GALL (zie foto)

A little piece of heaven – GODLEY & CREME

Angel eyes – WET WET WET

Paulien – JOHAN VERMINNEN

Rise to the occasion – CLIMIE FISHER

Valerie – MARK RONSON feat. AMY WINEHOUSE

Bleeding love – LEONA LEWIS

Chasing pavements – ADELE

Dreamers and renegades – MILOW

Big girl (you are beautiful) – MIKA

1000 manieren – WIM SOUTAER

Eindtune DE PRE HISTORIE (instrumental)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!