De Pré Historie van zondag 24 januari 2021

dinsdag 19 januari 2021 - 15:15
Zondag 24 januari 2021 reizen we samen af naar de vierde week van de jaren 1964, ’84, ’94 en 2004. Twee uur lang de mooiste hits en de boeiendste gebeurtenissen van 57, 37, 27 en 17 jaar geleden.

- opvallende songs van 57 jaar geleden in de vierde januariweek van 1964 waren onder meer I Want To Hold Your Hand van The Beatles, Le Premier Bonheur Du Jour door Françoise Hardy, en twee hits waarin de onlangs overleden en zeer omstreden producer Phil Spector (zie foto) de hand had: Be My Baby door The Ronettes (zie foto) en Da Doe Ron Ron in de Nederlandse versie van Anneke Grönloh. Verder hoor je een uit Kongo gevluchte kloosterzuster nadat daar 4 missionarissen waren vermoord, het trotse gemeentebestuur van Middelkerke over hun nieuwe golfbrekers, Raymond Ceulemans aan de toog met reporter Rik De Saedeleer over het EK-driebanden, en de mening van jongeren 57 jaar geleden over theater. 

- Owner Of A Lonely Heart van Yes, Love Of The Common People door Paul Young, en Thriller van Michael Jackson waren 3 sterke songs in de vierde week van januari 1984. Daarnaast hoor je een vakbondsman over de stakende Limburgse mijnwerkers in Winterslag, de gouverneur van Limburg over de typische problemen in zijn provincie, een ontevreden minister Galle na 2 jaar Vlaamse regering onder leiding van minister-president Gaston Geens, en minister Nothomb die burgemeester Happart van Voeren zogenaamd een examen Nederlands had afgenomen, terwijl hij zelf met moeite amper enkele woorden Nederlands kon brabbelen…  

- na 11 uur nieuws en hits van de vierde week van januari 1994 met onder andere La Solitudine van Laura Pausini, Hoop Doet Leven door Will Tura, en het mooie Teardrops van The Radios. Verder premier Jean-Luc Dehaene over de politieke crisis in ons land als gevolg van het Agusta-schandaal, de Westhinder -het laatste lichtschip op de Noordzee- werd uit de vaart genomen, en een studiebureau had een ambitieus plan om zogenaamde ‘transferia’ te bouwen rond de hoofdstad. Nooit meer iets van gehoord…  

- daarna 17 jaar terug in de tijd naar week 4 van januari 2004 met Shut Up van Black Eyed Peas, I’ve Only Begun To Fight door Natalia, en It’s My Life door No Doubt. Daarnaast hoor je meer over de uitbraak van vogelgriep in Azië, een prof over de gevaren van die vogelgriep voor mensen, de Europese ‘Mars Expres’ ontdekte water op de planeet Mars, en holebi leerlingen durfden zich niet te outen op school.

- meer op https://www.facebook.com/De-Pre-Historie-562679947151002/

PLAYLIST:

I want to hold your hand - THE BEATLES

Sixteen tons - LOUIS NEEFS

Be my baby - THE RONETTES

Da doe ron ron – ANNEKE GRÖNLOH

Le premièr bonheur du jour – FRANCOISE HARDY

I only want to be with you – DUSTY SPRINGFIELD

This land is your land – TRINI LOPEZ

Tchin, tchin – RICHARD ANTHONY

Owner of a lonely heart – YES

Reggae night – JIMMY CLIFF

Relax – FRANKIE GOES TO HOLLYWOOD

Kom terug, ik mis je – DE KREUNERS

Love of the common people – PAUL YOUNG

Thriller – MICHAEL JACKSON

Zware jongens – TOOTS THIELEMANS (instrumental)

Sensualité – AXELLE RED

Disco inferno – TINA TURNER

La solitudine – LAURA PAUSINI

Hoop doet leven – WILL TURA

The sign – ACE OF BASE

Teardrops – THE RADIOS

I’ve only begun to fight – NATALIA

Ladies night – ATOMIC KITTEN FEAT. KOOL & THE GANG

Shut up – BLACK EYED PEAS

Anyplace, anywhere, anytime – NENA & KIM WILDE

Turn me on – KEVIN LYTTLE

It’s my life – NO DOUBT

Eindtune DE PRE HISTORIE (instrumental)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!