De Pré Historie van zondag 25 april 2021

dinsdag 20 april 2021 - 18:19
Zondag 25 april reizen we samen met Simon & Garfunkel doorheen de tijd. We houden halt in de laatste week van april 1966, 1976, 1986 en 2006. Van 10 tot 12 hoor je twee uur lang de mooiste hits en de boeiendste gebeurtenissen van 55, 45, 35 en 15 jaar geleden.

- opvallende songs van 55 jaar geleden in week 4 van april 1966 waren onder meer: Dedicated Follower Of Fashion van The Kinks, Homeward Bound van Simon & Garfunkel (zie foto), en You Don’t Have to Say You Love Me, origineel een Italiaans San Remo-liedje van Pino Donaggio, dat in het Engels een grote hit was voor Dusty Springfield. Hét gespreksonderwerp was toen het vreselijke verkeersongeval in Asse waarbij een dronken chauffeur van een bestelwagen inreed op een groepje schoolkinderen en waarbij 10 kinderen werden gedood. Je hoort een ooggetuige en een Rijkswachter over dat ongeval. Verder de arbeiders van de scheepswerf Cockerill Yards die zich zorgen maakten omdat het orderboekje van de werf niet meer gevuld raakte, en Joan Baez die optrad in Brussel en in een interview zei dat ze beschaamd was om Amerikaanse te zijn door de rol van de VS in Vietnam.   

- You See The Trouble With Me van Barry White, December ’63 (Oh What A Night) van The Four Seasons, en No Regrets van The Walker Brothers waren 3 van de opvallende songs in de vierde aprilweek van 1976. Daarnaast hoor je protest tegen de aanleg van de A9-snelweg door de Vlaamse Ardennen, een bijdrage over de bouw van de decors in Nederland voor de Hollywood-productie A Bridge Too Far, en minister Herman De Croo die vond dat kinderen best vanaf 2 (!) jaar naar de kleuter/peuterschool konden; iets wat zijn zoon -en huidig premier van ons land- Herman De Croo ook effectief deed… 

- na 11 uur nieuws en hits uit de vierde week van april 1989 met The Promise You Made van Cock Robin, Absolute Beginners van David Bowie, en Ik Dans Dus Ik Besta van de Nederlandse band Het Goede Doel. Verder werd er plots fiks verhoogde radioactiviteit gemeten in Scandinavië na een kernramp in Tsjernobyl, en bracht de BBC als één van de eerste media in West-Europa meer informatie over de ramp in de kerncentrale in Oekraïne, die letterlijk en figuurlijk vérstrekkende gevolgen zou hebben. 

- tenslotte 15 jaar terug in de tijd naar week 4 van april 2006 met het Songfestivalliedje Je T’Adore van Kate Ryan die daarmee ons land vertegenwoordigde en die in haar eigen Tessenderlo alvast als een wereldster werd onthaald. Andere opmerkelijke hits van toen waren Rapture Riders van Blondie & The Doors, en La Camisa Negra van Juane. Daarnaast werd in Brussel een stille protestmars gehouden na de moord op de tiener Joe Van Holsbeek, maakte premier Verhofstadt enkele dagen later in het parlement bekend dat de Poolse moordenaar van Joe was opgepakt, en tenslotte werd gebarentaal voor doven en slechthorenden in Vlaanderen 15 jaar geleden erkend als officiële taal.   

- meer op https://www.facebook.com/De-Pre-Historie-562679947151002/

PLAYLIST:

These boots are made for walking – NANCY SINATRA

Dedicated follower of fashion – THE KINKS

Somebody help me – SPENCER DAVIS GROUP

You don’t have to say you love me – DUSTY SPRINGFIELD

Supergirl – GRAHAM BONNEY

Welterusten, mijnheer de president – BOUDEWIJN DE GROOT

Homeward bound – SIMON & GARFUNKEL (zie foto)

Farewell Angelina – JOAN BAEZ

Let your love flow – THE BELLAMY BROTHERS

You see the trouble with me – BARRY WHITE

December ’63 (oh what a night) – THE FOUR SEASONS

‘n Laatste whisky-soda – LOUIS NEEFS

No regrets – THE WALKER BROTHERS

In dulci jubilo – MIKE OLDFIELD (instrumental)

Conga – GLORIA ESTEFAN & THE MIAMI SOUND MACHINE

Absolute beginners – DAVID BOWIE

The promise you made – COCK ROBIN

Ik dans dus ik besta – HET GOEDE DOEL

Rock me baby – JOHNNY NASH

Borderline – MADONNA

Hips don’t lie – SHAKIRA & WYCLEF JEAN

El mundo bailando – BELLE PEREZ

La camisa negra – JUANES

Je t’adore – KATE RYAN

Juf van fysica – SPRING

Rapture riders – BLONDIE & THE DOORS

Eindtune – DE PRE HISTORIE (instrumental)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!