De Pré Historie van zondag 3 januari 2021

zondag 27 december 2020 - 15:13
Zondag 3 januari 2021 ga ik van start met het 37e jaar De Pré Historie op Radio 2. En dat vieren we samen met de mooiste hits en de boeiendste gebeurtenissen van de eerste week van januari 1965, 1975, 1985 en 1995. Ik flits je 56, 46, 36 en 26 jaar terug in de tijd. Gelukkig Nieuwjaar!

- opvallende platen van 56 jaar geleden in de eerste januariweek van 1965 waren onder meer Time Is On My Side van The Rolling Stones, She’s A Woman van The Beatles, en How Sweet It Is (To Be Loved By You) van Marvin Gaye (zie foto). Verder hoor je een bijdrage over een staking die de haven van Antwerpen lam legde, humoristische Nieuwjaarswensen van Gerard Vermeersch,Lutgart Simoens die een opvallende brief van een jonge luisteraar voorlas in haar programma ‘Toppers Voor Tieners’, het eerste popprogramma op de Vlaamse radio, en een traminspecteur die in zijn vrije tijd dichter was en die voorlas uit eigen werk, op zijn zeer eigen wijze…

- Lady Of The Night van Donna Summer, You’re The First, The Last, My Everything van Barry White, en You Ain’t Seen Nothing Yet van de Canadese Bachman Turner Overdrive waren 3 van de prachtsong in de eerste week van januari 1975. Daarnaast hoor je minister Vanderpoorten over het verbod op de ‘jackpot’ in Belgische café’s, Willem Vermandere over beroemd zijn, en Jan Decleir die de ‘Arkprijs voor het Vrije Woord’ in ontvangst nam.

- na 11 uur nieuws en hits van de eerste week van januari 1985 met The Pointer Sisters en I’m So Excited, I Would Die 4 U van Prince, en Like A Virgin van Madonna. Verder journalist Bavo Claes over het feit dat in ons landje ‘alles duurder werd’ begin ’85, Jef Geeraerts aan zijn opvallende schrijftafel, en Frank Dingenen als Frank Dingemans over yoghurt met fruit met daarin te weinig fruit…

- daarna 26 jaar terug in de tijd naar week 1 van januari 1995 met Snap! en Welcome To Tomorrow, The Reason Is You door Nina, en Ini Kamoze met Here Comes The Hotstepper. Daarnaast hoor je de Antwerpse gouverneur Paulus over de Switelbrand aan het Centraal Station van Antwerpen, procureur Van Walle over die dramatische brand op Nieuwjaarsnacht, en reporter Fred Janssen bij meneer Modest, de legendarische brouwer van het Bolleke Koninck.

- meer op https://www.facebook.com/De-Pre-Historie-562679947151002/

PLAYLIST:

Baby love – THE SUPREMES

Sha la la – MANFRED MANN

How sweet it is (to be loved by you) – MARVIN GAYE (zie foto)

Noordzeestrand – ROCCO GRANATA

Time is on my side – THE ROLLING STONES

She’s a woman – THE BEATLES

Dolce Paola – ADAMO

She’s not there – THE ZOMBIES

I can help – BILLY SWAN

You ain’t seen nothing yet – BACHMAN TURNER OVERDRIVE

Lady of the night – DONNA SUMMER

Het leven was lijden – ROBERT LONG

Gonna make you a star – DAVID ESSEX

You’re the first, the last, my everything – BARRY WHITE

Pick up the pieces – THE AVERAGE WHITE BAND (instrumental)

I’m so excited – THE POINTER SISTERS

Fresh – KOOL & THE GANG

I would die 4 U – PRINCE

Like a virgin – MADONNA

I should have known better – JIM DIAMOND

De sprong in het duister – PETER KOELEWIJN

The reason is you – NINA

Old pop in an oak – REDNEX

Here comes the hotstepper – INI KAMOZE

Hopeloos en verloren – DANA WINNER

Crocodile shoes – JIMMY NAIL

Welcome to tomorrow – SNAP!

Eindtune - DE PRE HISTORIE

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!