De Pré Historie van zondag 7 maart 2021

dinsdag 2 maart 2021 - 11:41
De eerste zondag van maart reizen we samen door de tijd naar week 1 van maart 1972, maart 1982, maart 1992 en maart 2002. Twee uur lang de mooiste hits en de boeiendste gebeurtenissen van 49, 39, 29 en 19 jaar geleden.

- opvallende songs van 49 jaar geleden in de eerste week van maart 1972 waren onder meer Sacramento door Middle Of The Road, Coz I Luv You van Slade (zie foto), en Copacabana van de Belgische Two Man Sound. Verder hoor je de toen pas verkozen CVP-voorzitter Wilfried Martens die zijn partij een nieuwe wending wilde geven, een Italiaan afkomstig uit Calabrië die sinds 1948 gastarbeider was in de Limburgse steenkoolmijnen, een vrouw die ziek werd door het burengerucht van een bar naast haar woning, en de Gentse gouvernante van de kinderen van Hollywood-ster en autoracer Steve McQueen.    

- Don’t You Want Me van The Human League, Je Suis Venue Te Dire Que Je M’En Vais van Serge Gainsbourg in de versie van Jo Lemaire, en Head Over Heels van Abba waren 3 sterke songs in de eerste week van maart 1982. Daarnaast hoor je minister van cultuur Karel Poma over het nieuwe decreet voor vrije radio’s in Vlaanderen, een vakbondsman van de NMBS over de gevolgen van de onderbezetting bij de spoorwegen, en het personeel van KLM en Sabena dat werd opgeleid om snel en efficiënt te handelen bij een vliegtuigongeval.   

- na 11 uur nieuws en hits uit de eerste week van maart 1992 met het mooie Diamante door Zucchero en Randy Crawford, de live-versie van Don’t Let The Sun Go Down On Me door George Michael en Elton John, en Finally door Ce Ce Peniston. Verder de vrijlating van de ontvoerde Anthonieke De Clerck, van het West-Vlaamse textielimperium Beaulieu, een opvallend straatinterview door Paul Jambers over de abortuswet in ons land, en toenmalig SP-voorzitter Frank Vandenbroucke over regeringsdeelname.   

- daarna 19 jaar terug in de tijd naar de eerste week van maart 2002 met Whenever Wherever door Shakira, En Dans van Clouseau, en Paid My Dues van Anastacia. Daarnaast de vraag aan de man en vrouw in de straat of die al in de pas ingevoerde euro’s rekende, of nog in de oude Belgische frank, het vonnis in de zaak van de seriemoordenaar Andras Pandy en zijn dochter Agnes, en de 100e verjaardag van de Decap-orgels. 

- meer op https://www.facebook.com/De-Pre-Historie-562679947151002/

PLAYLIST:

Sacramento – MIDDLE OF THE ROAD

Mother and child reunion – PAUL SIMON

Poppa Joe – THE SWEET

Jessica – ROCCO GRANATA

Copacabana – TWO MAN SOUND

I’d like to teach the world to sing – THE NEW SEEKERS

Coz I luv you – SLADE (zie foto)

Don’t you want me – THE HUMAN LEAGUE

I won’t let you down – PHD

Head over heels – ABBA

Doris Day – DOE MAAR

Je suis venue te dire que je m’en vais – JO LEMAIRE

Don’t walk away – THE FOUR TOPS

Chariots of fire – VANGELIS (instrumental)

I’m doing fine now – THE PASADENAS

Finally – CE CE PENISTON

Doe het licht maar uit – MAMA’S JASJE

Diamante – ZUCCHERO & RANDY NEWMAN

I love your smile – SHANICE

Don’t let the sun go down on me – GEORGE MICHAEL & ELTON JOHN

Whenever wherever – SHAKIRA

En dans – CLOUSEAU

Paid my dues – ANASTACIA

AM to PM – CHRISTINA MILLIAN

Get the party started – PINK

Voilà les copains – WILLEM VERMANDERE (instrumental)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!