De Pré Historie van zondag 9 mei 2021

maandag 3 mei 2021 - 20:01
De tweede zondag van mei reizen we weer samen doorheen de tijd. We houden halt in de tweede week van mei 1967, 1987, 1997 en 2007. Van 10 tot 12 hoor je twee uur lang de mooiste hits, met speciaal voor Moederdag The Spice Girls en Mama, plus de boeiendste gebeurtenissen van 56, 46, 26 en 16 jaar geleden.

- opvallende songs van 54 jaar geleden in week 2 van mei 1967 waren onder meer: Puppet On A String door Sandie Shaw, het winnende Britse liedje op het Eurovisie Songfestival van dat jaar, Happy Together van The Turtles, en The Happening van The Supremes. Je hoort een verslagje over de Belgische Dag op de Wereldtentoonstelling van 1967 in het Canadese Montreal, minister Van Elslande over de vraag van de Britten om te mogen toetreden tot de EGKS, de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal, en een professor over de verhuis van SHAPE, het centrale commandocentrum van de militaire troepen van de NAVO, van Frankrijk naar ons land.

- Nothing’s Gonna Stop Us Now van Starship met zangeres Grace Slik, Soldiers Of Love waarmee Liliane Saint-Pierre in ’87 deelnam aan het Eurovisie Songfestival in ons land, en Hold Me Now waarmee Johnny Logan dat Songfestival won voor Ierland, waren 3 van de opvallende songs in de tweede week van mei 1987. Daarnaast hoor je André Vermeulen op die muziekkermis op de Heizel in Brussel, de presentator van de voorselecties Luc Appermont met zijn pronostiek voor het Songfestival, en mensen die de bankbediende én zevenvoudige moordenaar Van Wijnendaele kenden als een onopvallende man. 

- na 11 uur nieuws en hits uit de tweede week van mei 1997 met het winnende Eurovisie Songfestivalliedje Love Shine A Light door Katrina & The Waves, The Spice Girls (zie foto) met het liedje Mama voor hun én voor alle moeders, en Lovefool van The Cardigans. Verder premier Dehaene over de situatie in Zaire waarbij de rebellen van Kabila oprukten naar de hoofdstad om er de macht te grijpen van Mobutu, en politicus Geert Versnick die pleitte om alle bezittingen van Mobutu in ons land in beslag te nemen.

- tenslotte 14 jaar terug in de tijd naar week 2 van mei 2007 met Rehab van Amy Winehouse, het winnende Songfestivalnummer Molitva van de Servische Marija Serifovic, en de hit Everything van Michael Bublé. Daarnaast een bijdrage van Yasmine over het opmerkelijke Songfestival van 2007, katholieken en protestanten samen in een nieuwe Noord-Ierse regering, de Britse premier Tony Blair die aankondigde dat hij opstapte, en zelfgemaakte cadeautjes voor Moederdag in 2007.

- meer op https://www.facebook.com/De-Pre-Historie-562679947151002/

PLAYLIST:

Puppet on a string – SANDIE SHAW

Happy together – THE TURTLES

The happening – THE SUPREMES

De zigeuner – WILL TURA

Ta-ta-ta-ta – MICHEL POLNAREFF

Somethin’ stupid – FRANK & NANCY SINATRA

Bernadette – THE FOUR TOPS

Girl, you’ll be a woman soon – NEIL DIAMOND

Shattered dreams – JOHNNY HATES JAZZ

To be with you again – LEVEL 42

Soldiers of love – LILIANE SAINT-PIERRE

Hold me now – JOHHNY LOGAN

Nothing’s gonna stop us now – STARSHIP

Crockett’s theme – JAN HAMMER (instrumental)

Maria (un, dos, tres) – RICKY MARTIN

Lovefool – THE CARDIGANS

Love shine a light – KATRINA & THE WAVES

Wie? – MARCO BORSATO

Mama – THE SPICE GIRLS (zie foto)

Aicha – KHALED

Rehab – AMY WINEHOUSE

Candyman – CHRISTINA AGUILERA

Molitva – MARIJA SERIFOVIC

Kvraagetaan – FIXKES

Everything – MICHAEL BUBLE

You don’t know – MILOW

Eindtune – DE PRE HISTORIE (instrumental)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!