De Rechtvaardige Rechters komen terug!

donderdag 22 maart 2018 - 07:13
Jo Van Damme
12 jaar na de laatste aflevering op Canvas, maakt het legendarische panelprogramma De Rechtvaardige Rechters een verrassende comeback op Radio 2.

De Rechtvaardige Rechters halen bizarre nieuwsfeiten onderuit of creëren zélf fake news als het moet. Al wie op deze gekke planeet in de kijker loopt, eist een hoofdrol op in dit nieuwe programma. Toch zijn de Rechters onvervalste optimisten en geven ze met alle plezier een positieve draai aan het nieuws. Al blijft hun oordeel streng, maar rechtvaardig.

Opperrechter Jo Van Damme

Jo Van Damme blijft op post als opperrechter en presentator. In zijn panel ontvangt hij klasbakken die we nog kennen uit de klassieke versie, zoals Alain Grootaers, Bert Kruismans en Jan Verheyen. Aangevuld met nieuwkomers zoals Rik Verheye, Sven De Ridder, Jelle De Beule en Saartje Vandendriessche. 

Luisteraars mogen zich verwachten aan een opgefriste versie van dit legendarische panelprogramma dat eerder al een kijk-en luistercijferkanon was op Canvas en Radio 1.

Jan Knudde: traditie wordt voortgezet

 

De VRT heeft een lange traditie van panelprogramma's waarin de actualiteit op een grappige manier gefileerd wordt.

Jan Knudde - Netmanager Radio 2

 

"Toen De Rechtvaardige Rechters er in 2007 de brui aan gaven, bleven veel kijkers en luisteraars op hun honger zitten. Satirische nieuwsprogramma's hebben nochtans niet aan belangstelling ingeboet. Kijk naar het succes van De Kwis of Dit was het Nieuws in Nederland (ook nét terug van weggeweest) of Have I Got News for You dat al sinds 1990 loopt op de BBC. Hoog tijd dus dat ook De Rechtvaardige Rechters een comeback maken!"

De Rechtvaardige Rechters is vanaf zaterdag 31 maart om 10 uur te beluisteren op Radio 2, helemaal in lijn met de radiozender zijn lange traditie van humor-en amusementsprogramma’s op zaterdagochtend. 

De zoete inval terug in de zomer

Het andere legendarische panelprogramma De Zoete Inval met Luc Appermont keert terug in de zomer. Luc heeft het op dit moment erg druk met de voorbereiding van zijn theatertournee en is blij dat De Zoete Inval voortaan wordt afgewisseld met een andere succesformat dat zijn diensten al heeft bewezen: "De Rechtvaardige Rechters wordt trouwens gemaakt door hetzelfde team als De Zoete Inval met producer Sonny Vanderheyden. Ze gaan dat schitterend doen. Daar ben ik van overtuigd!"

Even terug in de tijd...

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!