Christel Van Dyck ontmoet Bart Moeyaert: "Het woord nostalgie is hem op het lijf geschreven"

vrijdag 8 januari 2021 - 15:01
Hij kwam vroeg toe die avond met een doos pralines. Zoiets typeert hem . Het attente. Het ouderwetse woord gentleman past hem wel.

We kennen elkaar al heel lang. Die avond aan tafel vroegen we ons af waar we elkaar voor het eerst ontmoet hadden. Het moet  bij het jeugdprogramma 'Klim Op' geweest zijn dat ik toen samen met Ben Crabbé op televisie presenteerde. Eind jaren 80 was dat. Hij was begin 20 en had al enkele succesvolle boeken geschreven. Hij werd een talent genoemd. Ik herinner mij vooral nog zijn ontwapenende bedeesdheid en zijn mooie sprekende ogen. 😊 Ik had meteen sympathie voor hem. 

De beloftevolle schrijver werd in de loop der jaren een gevestigde waarde en wij kwamen elkaar daardoor regelmatig  tegen. Telkens weer voelde ik een grote vertrouwdheid, alsof ik hem al jaren kende.

Café Beveren

Mijn collega’s moeten geweten hebben dat ik wel een boontje voor hem had, want op het verrassingsfeest dat ze voor mijn huwelijk hadden georganiseerd, was hij ook uitgenodigd. En hij was er met een hele mooie tekst die hij toen voorgelezen heeft. Of hij die nacht samen met ons nog afgesloten heeft in Café Beveren in Antwerpen, konden we ons wel niet meer herinneren 😊 

Ik was dan ook helemaal ontspannen die avond in De Rotonde. Ik wist zeker dat we de dag nadien een fijn gesprek zouden hebben. En zo was het ook. Een open soms weemoedig gesprek met iemand die graag nadenkt over het leven en voor wie het woord nostalgie op het lijf geschreven is.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!