Christel Van Dyck over haar ontmoeting met Free Souffriau: "We lijken echt veel op elkaar"

vrijdag 11 december 2020 - 17:00
“We lijken veel op elkaar “ zei Free Souffriau toen we afscheid namen. Amai nog niet. Ik zie haar nog binnenkomen in De Rotonde. Een eerder schuchter meisje, op haar hoede ook. “ Ik praat niet graag over mezelf,“ zei ze.

Tuurlijk niet, want zij, dat toptalent, onderschat zichzelf altijd. We hebben het daarover gehad. Hoe ze zichzelf  verstopte op audities. Hoe ze altijd dacht, iemand anders gaat dat veel beter doen.  Ik herkende dat: de schrik om jezelf  naar de eerste rij te verplaatsen. 
 
Hoe moeten we het noemen, lieve Free? Is het een gebrek aan zelfvertrouwen? Is het faalangst? Heeft het eerder te maken met een drang naar perfectionisme? Of is het de combinatie van de drie? Wat het ook is, we hebben allebei ook die drive. Om het, zij met knikkende knieën, dan toch maar te proberen. Want ook ambitie staat wel in grote letters in ons woordenboek.
 
En we delen allebei die ziekte. Ook dat schept een band omdat we weten wat die doet met een mens. En hoe je dan beseft hoe sterk je ook kan zijn in je zwakke momenten.
 
Ik ben heel erg blij dat Free mijn gast wou zijn.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!