Christel Van Dyck over haar ontmoeting met Kamal Kharmach: "Ben altijd zo blij als ik lovende woorden over leerkrachten hoor"

vrijdag 18 december 2020 - 11:00
Het eerste wat ik deed na mijn gesprek met Kamal karmach was mijn jongste zoon van 18 bellen. Hij zit in zijn laatste jaar.

"Stan, Kamal heeft de richting gestudeerd die jij ook misschien wil kiezen na jouw middelbare studies: sociaal- economische wetenschappen op de universiteit in Antwerpen. Hij zegt dat dat een kei -interessante richting is. We moeten zeker dat lessenpakker nog eens samen bekijken. En mocht je toch kiezen voor de hogeschool, dan krijg je misschien wel les van hem, want hij geeft ook les in de twee richtingen die jij wel ziet zitten."

Een stand up comedian, een televisiepersoonlijk die ondertussen ook nog les geeft in enkele  economische opleidingen aan de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen. Ik vond dat een merkwaardige combinatie . 

Zeker op  het eerste gezicht maar misschien niet meer als je zijn geschiedenis kent. Hij leerde als kind al hoe de economie in een gezin eruit ziet. Niet rooskleurig in zijn geval. Ze hadden het niet breed en dan leer je wel de tering naar de nering te zetten. Dan ken je bij wijze het verschil wel tussen credit en debet en weet je  dat je moet bijdragen om die mazoutketel te vullen.

Verknal het niet

Hij geeft eerlijk toe dat hij ook de verkeerde kant had kunnen kiezen, een vogel voor de kat zijn want hij had zijn rebelse kanten. Maar hij had  het geluk dat enkele leerkrachten in het middelbaar onderwijs in hem geloofden. Zij hebben er op een beslissend moment voor kunnen zorgen dat hij een switch in zijn hoofd kon maken en hij voor zichzelf  besliste: makker zorg er nu voor dat je dit niet verknalt. 

Ben altijd zo blij als ik lovende woorden over leerkrachten hoor. Heb er zelf enkele gehad die heel bepalend geweest zijn in mijn leven. Maar zeker niet  te vergeten: mijn papa was leerkracht. Ik heb van dichtbij gezien hoe hij al die jaren heel hard gewerkt heeft om het beste uit zijn leerlingen te halen. En hij heeft dat goed gedaan. Complimenten achteraf bewijzen dat. 

Dit is dus in de eerste plaats een ode aan de leerkrachten. Maar ook een boodschap aan Kamal: wil je mij wel even verwittigen mocht mijn zoon volgend jaar niet aanwezig zijn in de lessen? 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!