Terug naar school: deze 12 artiesten zijn ook leerkracht!

woensdag 1 september 2021 - 09:00
Dag van de leerkracht
In de muziekwereld zijn er artiesten die ooit nog voor de klas gestaan gestaan hebben. Of voor leerkracht gestudeerd hebben.

Margriet Hermans

Vooraleer de goedlachse Margriet Hermans aan haar zangcarrière begon, volgde ze de opleiding van regentes Frans, geschiedenis en Engels. Zij slaagde erin een vaste betrekking als lerares Frans in het volwassenenonderwijs op de kop te tikken. Een job die zij tien jaar deed. 

Willy Sommers

Ei zo na had Willy Sommers 2 diploma's. Hij behaalde het diploma van onderwijzer aan het Sint-Thomasinstituut in Brussel. Aansluitend begon hij aan de opleiding regentaat Nederlands, Frans en Duits. Hij heeft nooit voor de klas gestaan. Toen lagen de vrouwen al aan zijn voeten.

Bea Van Der Maat

In de jaren 90 presenteerde Willy Sommers samen met Bea Van Der Maat, zangeres van Won Ton Ton, het populaire programma Tien Om Te Zien. Na haar zang- en televisiecarrière ging ze in 2004 voor de klas in Keerbergen staan. Ze gaf er Engels in de Middenschool.

Petra Polak

Als jouw kind naar de basisschool van Edegem gaat, is de kans groot dat het in het vierde leerjaar les krijgt van onderwijzeres Petra Polak. Ze was in de jaren 90 de gevierde zangeres van de groep Pitti Polak.

Kristel Verbeke

Kristel Verbeke van K3 stond, vooraleer ze zangeres en loketbediende van een bank werd, even voor de klas. Kristel studeerde regentaat Nederlands, geschiedenis en economie.

Salim Seghers

'Meester Jos'. Zo kennen de kinderen in Wijchmaal Salim Seghers. Hij heeft jaren als onderwijzer voor de klas gestaan. En zijn gitaar was nooit ver weg.

Stijn Meuris

Aan de toenmalige Rijksnormaalschool in Hasselt behaalde Stijn Meuris het diploma 'Regentaat Nederlands, geschiedenis en aardrijkskunde'. Hij heeft nooit als leerkracht voor de klas gestaan.

Sting

Vooraleer Sting furore maakte met zijn groep The Police, gaf hij Engels, muziek en voetbal voor 10- en 11-jarigen aan het St. Catherine's Convent School in Newcastle. Sting was toen de enige man in de nonnenschool. Hij droeg ook geen habijt.

Gene Simmons

Gene Simmons is de bassist van Kiss. Hij gaf les aan het zesde leerjaar in Harlem in New York. Gene werd ontslagen omdat hij de werken van Shakespeare verving door strips van Spiderman. Volgens onze beschilderde vriend was de kans groter dat de strips meer gelezen zouden worden door de studenten. 

Art Garfunkel

Toen Simon & Garfunkel hun carrière als muzikaal duo stop zette, ging Art Garfunkel acteren en les geven. In 1971 en 1972 gaf hij wiskunde voor 15 en 16-jarigen aan het Litchfield Preparatory School in Connecticut.

Bryan Ferry

Eind jaren 60 gaf Bryan Ferry, de zanger van Roxy Music, les aan de Holland Park school in London. Aan meisjes leerde hij potten bakken

Mark Knopfler

Vooraleer gitaarvirtuoos Mark Knopfler met Dire Straits de wereld veroverde, gaf hij 3 jaar Engels in Loughton College in Essex. In kleine schooltjes leerde hij ook kleine kinderen zingen en gitaar spelen.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!