Frank Deboosere ruilt fiets voor stapschoenen: "Het is jammer maar ik heb teveel last van artrose"

vrijdag 13 september 2019 - 14:08
Frank Deboosere in De Weekwatchers
Frank Deboosere associëren we met drie dringen: het weer, een onversaagbare strijd tegen kanker en een fietshelm. Dat hij dat laatste nu moet achterwege laten op medisch voorschrift, vinden wij bijna zo erg als de fietsliefhebber zelf.

"Ik ben dus geen twintig meer en dat begin ik zo stilaan te voelen. Allerlei kleine en grotere mankementjes maken me duidelijk dat het lijf wat slijtage begint te vertonen. Maar tegelijk weet ik dat de beste remedie tegen een vastgeroest lichaam precies bewegen is. En dat ben ik de voorbije maanden dus volop blijven doen." - 5 april 2019

 

Vaste bezoekers van Frank Debooseres website zullen het al gemerkt hebben: fietsliefhebber Frank heeft het niet meer zo gemakkelijk op zijn stalen ros. De sympathieke weerman vertelde vandaag bij De Weekwatchers dat hij zijn fietsverslaving heeft moeten inruilen voor een wandelliefde. 

"Het is een trieste primeur die ik meeheb", vertelde Deboosere in De Weekwatchers. "Ik ben een verwoed fietser en vandaag ben ik ook met de plooifiets gekomen, maar ook de trein is er bij gekomen. Ik zit vol artrose en grote fietstoestanden gaan niet meer." Deboosere zat ongeveer drie uur per dag op de fiets, maar dat zal nu dus niet meer lukken. "Ik heb overal gezeten, maar dat is voorlopig verleden tijd. Ik werk eraan, maar als mensen me in de trein zien, moeten ze dus niet denken dat ik een valsspeler ben. Het kan helaas niet anders."

"Ik heb de fiets ingeruild voor mijn wandelschoenen. Om aan mijn 10.000 stappen te geraken, wandel ik soms door de gangen van de RTBF.

Maar Deboosere blijft wel sportief bezig. "Ik ben veel aan het wandelen. Ik doe 10.000 stappen per dag, en dat is fantastisch. Ik ontdek de wereld in het klein. Op mijn Instagramaccount zal je het wel zien, dat staat nu vol kleine beestjes die ik tegenkom. En als ik eens niet aan mijn 10.000 stappen geraak, maak ik een ommetje door de gangen van de RTBF. (lacht) Daar kun je heel veel stappen maken."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!