Björn Soenens op modebezoek in New York: "Een modeblogger zei dat ik er 'fantastic' uitzag en wilde me interviewen"

donderdag 15 november 2018 - 19:49
Björn Soenens wordt elke zaterdagochtend opgebeld door Kim Debrie om het over alles te hebben, behalve Donald Trump. Deze keer hebben ze het over een fashionevent waar Soenens samen met zijn vrouw aanwezig was. En zijn bezoek ging niet ongemerkt voorbij.

"In het Flanders House in New York, op de 38e verdieping in het centrum van de stad, was er een bijeenkomst van allemaal Belgen die het gemaakt hebben in de modewereld. Ook Hanne Gaby was er, een intersex model voor onder andere Balenciaga, uit Kooigem. Ze is een beetje als man geboren toen ze ter wereld kwam, maar is vandaag een vrouw. Het was een heel boeiende uitstap, waar ik onder andere heb geleerd dat racisme in kleine en onbewuste hoekjes kan zitten in de modewereld. Een vriendin vertelde me dat zij fond de teint kreeg die gemaakt was voor mensen met een blanke huidskleur, terwijl het op haar donkere vel grijs uitslaat."

'You look fantastic', zei een gast van een modeblog. Ik kan misschien nog carrière maken als oud model met wallen.

Eigen outfit

"Ik heb zeker gelet op wat ik zelf droeg. Ik heb me Belgisch gekleed en het was geweldig: een gast van een modeblog, die heel kleurrijk gekleed was, kwam naar mij en zei 'You look fantastic, can I interview you for my blog?'. Ik had een mooi winterpak aan van Olivier Strelli, een Belgische ontwerper. Ik heb het al een paar jaar, want ik draag mijn dingen heel lang, en die man was onder de indruk. Vooral omdat ik er ook het vestje onder had, zo'n vest met knopen en zonder mouwen dat je onder een kostuum draagt. Die gast vond dat ik er heel intrigerend uitzag. Als ik geen correspondent meer mag zijn, kan ik nog een oud model worden met wallen." (lacht)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!