DJ Loloo van Radio Ajoin Music: “We hebben voor het eerst een live-uitzending in onze carnavalstoet!"

zaterdag 22 februari 2020 - 08:00
Zondagochtend is het tijd voor de jaarlijkse carnavalstoet in Aalst. De zenuwen staan gespannen en alle Oilsjteneers treffen de laatste voorbereidingen. Dat geldt ook voor onze collega’s van radio Ajoin Music. Dit jaar komen ze tijdens de jaarlijkse carnavalstoet in Aalst met een primeur. Ze zijn de eerste praalwagen in de stoet, én maken live radio voor de mensen thuis. Laurent Philips, of DJ Loloo, belde met Kim.

“In Aalst is alles last-minute! We zijn nu nog een dag voor de stoet, maar zo denkt een Aalstenaar niet. We zijn nu nog een dag én een nacht voor de stoet. Dat is de normaalste zaak van de wereld hier." 

"Die eerste radio-uitzending gaat super klinken. ’s Ochtends wordt de stoet gevormd en gaan alle wagens op de juiste plaats staan. Het is vanop die vorming dat wij al beginnen. We vertellen hoe het er allemaal aan toe gaat, want ook dat moment is toch wel een beetje gecontroleerde chaos.”

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken riep de Belgische overheid op om het carnaval in Aalst te verbieden.“De Aalstenaars hebben het wel bijna gehad daarmee. Mensen proberen hun mening te vormen over Aalst Carnaval, zonder dit evenement echt te kennen. Het is het feest van de lach, de spot en de satire. Het is niet lachen met iemand, maar lachen met iedereen om de dagelijkse problemen te vergeten. We lachen vooral ook met onszelf. Daar wordt meestal overgekeken en niet aan gedacht.

Onzjier is nen Oilsjteneer

Het weerbericht voorspelt niet veel goeds, want stormen Ellen en Francis kunnen roet in het eten gooien. “Onzjier is nen Oilsjteneer”, of onze heer is een Aalstenaar. “Onze lieve heer gaat ervoor zorgen dat onze stoet kan doorgaan op zondag. Hij zorgt er altijd voor dat het weer net goed is op het moment dat het goed moet zijn."

De live radio-uitzending kan je 24/24 volgen via FM op 107.8 en 105.8, of hier

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!