Ronny Mosuse 20 jaar na de dood van broer Robert: "Vroeger vond ik het gemis vreselijk, nu koester ik het. Omdat net dat me bindt met mijn broer"

woensdag 27 mei 2020 - 15:41
Ronny Mosuse in de Lotto Arena in Antwerpen
Foto: Radio 2
Op 18 april was het 20 jaar geleden dat Robert Mosuse, de broer van Ronny Mosuse, stierf. Samen met Bart Peeters bracht Ronny het duet 'Hij zong nana' tijdens de Bart Peeters Deluxe shows in de Lotto Arena. Een emotioneel hoogtepunt, vertelde hij aan Kim Debrie.

"Voor mij hoort het bij een groter verhaal. Bart en ik waren al een tijdje bezig met het idee om 'She goes nana' van The Radio's te herwerken en dat bereidde me er wel op voor", legt Ronny uit aan Kim Debrie. "Het was moeilijk maar ik had dus wel tijd om te wennen aan het idee dat we het samen voor Robert zouden doen."

Tijdens het nummer werden er ook beelden van Robert getoond in de Lotto Arena. "Ik zag de beelden van mijn broer die ze achter ons projecteerden niet, dat hielp ook wel. Dat was een voorwaarde."

"Tijd heelt alle wonden, maar ze bedoelen daar niet mee dat het alles kan rechtzetten"

Het is intussen 20 jaar geleden dat Robert stierf, maar het gemis blijft. "De pijn van de wonde gaat wel weg, maar dat gemis zal er altijd zijn. Je leven gaat een heel andere richting uit wanneer je een geliefde verliest, dat zullen veel mensen wel herkennen dezer dagen. Vroeger vond ik dat gemis vreselijk, maar nu heb ik het eigenlijk graag, hoe raar dat ook klinkt. Het gemis is wat mij nog bindt met mijn broer."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!