Lisa maakt kunstwerken met Rubik's Cubes: "Gemiddeld los ik een kubus op in twintig seconden"

donderdag 15 april 2021 - 11:06
De 18-jarige Lisa Leukemans uit Leuven maakt de zotste kunstwerken met honderden Rubik's Cubes. Ze vertelde aan Daan Masset in 'Klassiekers van de Jaren 80' hoe ze met haar originele hobby is begonnen.

"Het is een beetje een uit de hand gelopen lockdown-hobby. Ik doe het nog maar sinds augustus vorig jaar. Ik ben er nu toch zo'n drie uur per dag mee bezig", legt Lisa haar bijzondere hobby uit. En dat is niet omdat ze zoveel tijd nodig heeft om de kubussen op te lossen, want daar is ze een kei in: "Gemiddeld los ik een kubus op in twintig seconden."

"Met de kubussen maak ik mozaïek-afbeeldingen van logo's en foto's van bekende personen. Met een computerprogramma zet ik de bestaande logo's en foto's eerst om in pixels en dan zet ik de kleuren om in de zes kleuren van de Rubik's cube." Lisa is niet de enige met deze hobby. "Er bestaan ook wedstrijden hiervoor! En er zijn zelfs mensen die het logo aan beide kanten kunnen leggen, dus dat je het zowel aan de boven- en onderzijde kan zien."

We daagden Lisa uit om ook het Radio 2-logo na te maken met kubussen. Ze deed het live in de Radio 2-app met zo'n 605 blokjes! 

Herken jij de gezichten die Lisa ook nog namaakte met kubussen?

Volg Lisa haar kubus-avonturen verder op haar Instagram-account.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!