Bekerfinale: "Genk is stabieler, Standard beter onder druk"

vrijdag 16 maart 2018 - 05:53
Morgen kleurt het Koning Boudewijnstadion blauw-wit en rood-wit voor de Bekerfinale tussen Racing Genk en Standard. Sportjournalist Stef Wijnants denkt dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

"De twee teams gaan met een goed gevoel deze finale in. Ze hebben allebei moeten zwoegen om in Play-off 1 te raken", zegt Stef. "Dat is gelukt en dus is het seizoen niet voorbij na deze bekerfinale. Anders was dit een alles-of-niets-wedstrijd geweest, maar nu gaat het om de trofee zelf."

Stabiel Genk

Stef Wijnants ziet Genk als de meest stabiele ploeg van de twee. "Genk heeft evenwicht in de ploeg, het geheel is goed. Maar zonder echte uitschieters en dus moeten topspelers als Pozuelo en Malinovskyi de anderen boven zichzelf laten uitstijgen."

 

Het grote nadeel is dat Genk in topwedstrijden dit seizoen tekort is geschoten en net dat heeft Standard volgens Stef extra in de aanbieding. "Standard versloeg Club Brugge in de Beker én heeft Anderlecht weggespeeld. Dit Standard kan iets meer dan Genk als de druk hoog is. Het heeft iets meer individuele klasse met Mpoku en Edmilson. Die kunnen met één actie het verschil maken."

 

Stadion in brand

Stef besluit dat morgen 'de ploeg' tegenover 'een verzameling individueel talent' op het veld staat. "Blauw-wit tegen rood-wit dus. Eén ding is zeker: de meerderheid in het stadion morgen is Limburger. En ook al wordt het een koude dag, het stadion zal zeker in brand staan."

 

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!