Eerste asielzoekers komen aan in tijdelijk asielcentrum in Leopoldsburg

maandag 23 september 2019 - 08:45
Cynthia Vandeweyer
Vandaag komen in het nieuwe tijdelijke asielcentrum in Leopoldsburg de eerste asielzoekers aan. Het personeel is daar sinds woensdag volop in de weer. Ze hebben de voorbije dagen de nodige opleiding gekregen, want voor vele teamleden is het helemaal nieuw om in zo'n opvangcentrum te werken. Er komen vandaag 30 asielzoekers aan.

Het asielcentrum in Leopoldsburg ontvangt vandaag de eerste asielzoekers. In totaal gaat het over 500 mensen die ze daar kunnen opvangen. Per dag kunnen ze 30 asielzoekers ontvangen. "Je kan het asielcentrum vergelijken met een klein dorpje", zegt centrummanager Veerle Rumen. "Er staan 129 containers die gebruikt worden als kamers voor bewoners en dan zijn er nog units die gebruikt worden als sanitair. De grote tent dient als restaurant." 

Eerste kennismaking

"Bij hun aankomst vragen we eerst naar hun identiteit om te weten wie ze zijn. Daarna krijgen ze een korte uitleg over waar ze zijn en wat het huisreglement is en dan begeleiden we ze naar hun eigen kamer, zodat ze kunnen bekomen van de eerste indrukken", zegt Rumen. 

Begeleiding

Het personeel heeft de voorbije dagen de nodige opleidingen gekregen, want voor veel teamleden is het helemaal nieuw om in zo'n opvangcentrum te werken. Er worden trouwens nog begeleiders gezocht.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!