Genkse pizzabakker naar internationale PizzAwards

dinsdag 16 oktober 2018 - 07:45
Vanavond worden in Napels in Italië voor de derde keer de PizzAwards uitgereikt. Pizzabakkers uit de hele wereld werden in verschillende categorieën genomineerd voor hun pizzakunsten. Pizzabakker Rocco Cagliostro uit Genk is ook genomineerd voor die awards en hij vertegenwoordigt België. Mamma mia!

Gouden schoen

De Genkse pizzabakker (Italiaans: 'pizzaioli') Rocco Cagliostro gaat vanavond voor ons land naar de PizzAwards in Napels. Van de 480 deelnemende pizzabakkers uit 31 landen is hij bij de 10 genomineerden. Hij vergelijkt de awards zelf met de Gouden Schoen, maar dan voor pizzabakkers. Het evenement bekroont de beste pizza's en pizzabakkers ter wereld. Rocco is genomineerd in de categorie van 'Meest talentvolle Italiaanse pizzabakker in het buitenland'"Het is niet zo dat we tijdens de awards pizza's moeten bakken en dat de jury die dan moet proeven en beoordelen", zegt Rocco. "Het is eerder een kwestie van erkenning voor wat je al gepresteerd hebt. Op zich win je geen grote bedragen of dergelijke met dit soort awards of wedstrijden. Het is puur de erkenning waar ik het voor doe." 

Beste pizzabakker van de Benelux

Het is niet de eerste keer dat Rocco genomineerd is voor zijn pizzakunsten. Sinds 2013 doet hij mee aan wedstrijden. Zo werd hij al verkozen tot de beste pizzabakker van de Benelux. Toen moest hij zich wel bewijzen door ter plekke een pizza te bakken. En dat was geen gewone pizza margherita. "Ik won toen met een creatie waarbij ik een speciale snijtechniek gebruikte. Zo kon ik in het midden van de pizza een gat maken en er een voorgerecht in maken. Twee gerechten in één pizza dus. Dat werd door de jury wel gesmaakt, letterlijk en figuurlijk." Vorig jaar kreeg Rocco ook nog de titel van beste pizzabakker van Limburg én Vlaanderen

Met deze pizza heeft Rocco al veel titels gewonnen: een creatie met courgettebloemen en Italiaans spek. 

Ervaring

Rocco is overtuigd van zijn kunnen en heeft vertrouwen in een positieve uitkomst van de awards in Napels. In het verleden heeft hij al in verschillende restaurants getoond wat hij in huis heeft. Zo heeft hij met al zijn ervaring als pizzabakker gewerkt voor bekende pizza- en pastarestaurants als Pastabar G&G in Maasmechelen, maar ook bij La Posta in Genk. Nu werkt hij bij Il Tartufo in Heusden-Zolder.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!