Muziekles ook bij harmonie of fanfare in Maasmechelen

maandag 28 januari 2019 - 07:45
Leen Paredis
foto: Pixabay
De muziekacademie van Maasmechelen gaat vanaf volgend schooljaar muzieklessen ook laten geven door externe partners, zoals de fanfare of de harmonie.

De academie ziet daar geen graten in, omdat de kwaliteit van de harmonieën en de fanfares van zeer hoog niveau is. Zo kaapte de harmonie van Opgrimbie in 2017 nog een prijs weg op het Europees concours van Luxemburg. Burgemeester Raf Terwingen: "De kinderen moeten dus niet langer naar de muziekacademie om er les te volgen. Het volgen van lessen of repetities geldt dan ook als een bewijs om een muziekdiploma te behalen." Maar de academie blijft natuurlijk verantwoordelijk om toe te zien op de kwaliteit van de opleiding.

Veel voordelen

Deze aanpassing levert heel wat voordelen op. "Het is handig voor de kinderen en de ouders want het is korter bij huis, maar het is ook goed voor de harmonieën en de fanfares want zo zien zij de jeugd niet wegvluchten naar de academie. De academie wint er ook omdat de kwaliteit van de harmonieën en de fanfares op peil gehouden wordt", denkt Terwingen.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!