Stef Wijnants: "Genk-supporters in een gesloten vak laten zitten? Logisch"

maandag 23 september 2019 - 09:00
Daan Masset
Er was de voorbije dagen nogal wat te doen over het feit dat de eigenaar van Stayen, Roland Duchâtelet, de Genk-supporters in een gesloten vak laat zitten voor de derby van komende zaterdag. Onze analist Stef Wijnants begrijpt niet dat er daar opmerkingen over gemaakt worden.

"Laat me stellen dat het over een minderheid van Genk-fans gaat die zich de voorbije jaren op Stayen niet netjes heeft gedragen. Maar zoals zo vaak wordt een grote groep gestraft voor het wangedrag van enkelingen. Door het gooien van voetzoekers en vuurpijlen wordt het kunstgras vernietigd. Dat is een soort plastic, dat kan zich niet herstellen zoals gras. Kapot is kapot. De baas van Stayen, Roland Duchâtelet, heeft telkens op zijn minst een nieuw stuk kunstgras moeten leggen en dat zinde hem niet. Terecht. Nu neemt hij dus het zekere voor het onzekere en heeft een soort kooi gemaakt met plexiglas en netten om te beletten dat er projectielen het veld kunnen beschadigen. Dat kan je hem toch moeilijk kwalijk nemen?"

Fans achter een gesloten tribune? 

Of het een oplossing is om de fans dan maar in een gesloten tribune te plaatsen, laat Wijnants in het midden. "Het is heel erg jammer dat je in 2019 ondanks alle controles en camera’s nog moet investeren om je eigen terrein te beschermen. Blijkbaar is het bij sommigen een sport om projectielen de stadions binnen te smokkelen. Ook in Salzburg trouwens werden er vuurpijlen gegooid. Dat zal de club op een stevige boete van de UEFA komen te staan."

"Duchâtelet is een zakenman en zal berekend hebben dat een muur van glas en netten bouwen minder kost dan het telkens vernieuwen van het veld als Racing Genk gepasseerd is. Het zou nu 45.000 euro kosten. Zo revolutionair is het idee trouwens niet, want wie als supporter van de uitploeg in Genk gaat kijken, stond tot voor kort ook gewoon achter plexiglas. Dus zo onlogisch is dat toch niet," besluit Wijnants.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!