Vandeput: "Geen sneltram in Hasseltse binnenstad"

donderdag 13 september 2018 - 08:58
Daan Masset
Foto: De Lijn
Als N-VA lijsttrekker Steven Vandeput na de verkiezingen burgemeester wordt van Hasselt, komt er geen sneltram in de binnenstad. Dat zei hij deze week op een verkiezingsdebat in de Heilig Hartwijk.

N-VA minister Steven Vandeput wil dat er opnieuw onderzoek wordt gedaan naar het beste tracé voor de sneltram in het centrum van Hasselt. Hij heeft het vooral moeilijk met het huidige tracé tussen het station en de kanaalkom. Daar rijdt de tram door de Heilig Hartwijk. Als Vandeput na de verkiezingen burgemeester van Hasselt wordt, zal hij geen vergunning geven voor de sneltram door de binnenstad. Dat zei hij eerder deze week op een verkiezingsdebat.

"Het station van Hasselt moet voor de mobiliteit in Limburg zeker het knooppunt worden, maar daarom hoeft die tram zeker niet door het centrum te rijden. Het is niet te verantwoorden dat die tram 18 keer per uur verschillende wegen kruist én door een woonwijk met verschillende scholen rijdt."

15 jaar

"Het Spartacus-project sleept intussen al 15 jaar aan," zegt Vandeput. "We moeten nu echt vooruit met die sneltram, maar als we hiermee een stad volledig lam gaan leggen, maken we de verkeerde keuze." Vandeput wil dat alle mogelijke trajecten nog eens bekeken worden, maar spreekt zich zelf niet uit over een alternatief.

Het Spartacusplan werd op Vlaams niveau door N-VA mee goedgekeurd, met het traject zoals het nu gepland is. Het is de bedoeling dat de eerste trams eind 2023 tussen Hasselt en Maastricht zouden rijden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!