1700 mensen herdenken verongelukte Celio tijdens stille mars in Aalst

vrijdag 13 december 2019 - 17:44
Els Van Heuverzwyn
honderden deelnemers aan de stille mars in Aalst
Een paar honderd mensen zijn vrijdagavond in Aalst samengekomen voor een stille mars. Zo herdachten ze Celio, de jongen van elf die woensdag omkwam, toen een vrachtwagen hem aanreed aan het bedrijf Tereos. vrijdagnamiddag zaten de stad Aalst en het bedrijf samen over de verkeersveiligheid. Maar maatregelen om die te verbeteren zijn er toch nog niet.

Vrijdagavond werd een stille mars gehouden om Celio te herdenken, de jongen van elf die woensdag om het leven kwam, toen een vrachtwagen hem aanreed. Die kwam van de parking van het bedrijf Tereos. Al jaren is de verkeersonveiligheid in de buurt van Tereos een gespreksonderwerp, maar maatregelen zijn er nog niet. Ook vrijdagnamiddag zijn er geen beslissingen bekend gemaakt, na het overleg dat het stadsbestuur van Aalst had met het bedrijf over de verkeerssituatie.

Begeleiding op school

Vrijdagmiddag zijn de klasgenoten van Celio naar de plek van het ongeval getrokken met briefjes en hartjes. Ze lazen enkele boodschappen voor. Sommigen zijn echt in shock en hebben schrik om zelf nog naar school te stappen of te fietsen. De jongen van elf was woensdagmorgen te voet onderweg naar school, samen met zijn moeder, zusje en broertje. Hij liep voorop in de Alfred Nichelsstraat en zag niet dat een vrachtwagen van de parking van Tereos wegreed. Ook de vrachtwagenchauffeur zag de jongen niet. De vrachtwagen reed hem aan, en de jongen overleed ter plaatse. De chauffeur reed niet onder invloed en was in shock na het dodelijk ongeval.

Lees verder onder de foto

Om de klas- en schoolgenoten te begeleiden kwamen enkele mensen van het CLB naar de basisschool van het Sint-Janscollege in de Pontstraat. De kinderen en jongeren konden praten, tekeningen maken of herinneringen opschrijven, en kregen psychologische begeleiding. Ook volgende week zal er opvang en begeleiding zijn voor hen die dat nodig hebben. 

"Verdrietig en boos"

De school heeft ook alle kinderen en ouders uitgenodigd om mee te stappen in de stille mars. Een paar honderd mensen liepen mee in de optocht. Die dient niet alleen om steun te betuigen aan de familie van Celio, maar komt er ook uit verontwaardiging over de onveiligheid aan de Tereos fabriek. Dat bedrijf staat in het centrum van Aalst, vlak bij enkele scholen, en dagelijks passeren er honderden kinderen en jongeren. 

Momenteel begeleidt een parkeerwachter van het bedrijf elke vrachtwagen die op of van de parking moet rijden, zodat dat veilig kan gebeuren. Die parkeerwachter blijft er permanent, zolang er geen structurele maatregelen zijn die de veiligheid daar verhogen. 

Zulke maatregelen zijn er intussen dus nog niet. Mogelijk maken de stad en het bedrijf volgende week wel aanpassingen aan.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!