Actievoerders willen veiligere fietssnelweg tussen Aalst en Brussel

maandag 20 mei 2019 - 05:39
Adel Mouchalleh
Leden van de Fietsersbond uit Aalst en Haaltert hebben zondag een actie gevoerd. Zij willen betere en veiligere fietssnelwegen tussen Aalst en Brussel.

Zo'n 45 mensen voerden zondag actie tussen Aalst en Brussel. Het ging om verschillende groepen van de fietsersbond. De actievoerders fietsten onder meer vanuit Aalst en Haaltert naar Brussel via Asse en Affligem. En ze keerden terug via Ternat. "Want op die verbindingen liggen wel fietssnelwegen, maar ze moeten comfortabeler en veiliger", zeg Marleen Stallaerts van de Aalsterse afdeling. De fietsers namen eerst de gebruikelijke route die al aangelegd is, om te tonen waar de gebreken zijn. Daarna fietsten zij via een 'wensroute'. Die is rechter, gaat door de natuur en is weg van het autoverkeer.

Niet mee met de tijd

Volgens Stallaerts zijn de huidige routes niet voorzien om de stijging in het aantal fietsers aan te kunnen: "Er is meer en meer pendelverkeer naar Brussel, en er zijn ook meer elektrische fietsen. Maar de routes die we nu hebben zijn er eigenlijk niet op  aangepast." Daarom eisen de actievoerders betere en aangepaste infrastructuur. "Het is hoog nodig om een snelle doorgang te krijgen, met overgangen waar we het autoverkeer niet kruisen. Dan kan je doorfietsen op een veilige manier", aldus Stallaerts.

De routes die we nu hebben zijn niet aangepast aan de komst van elektrische fietsen en de stijging in het aantal pendelaars.

Marleen Stallaerts, Fietsersbond Aalst.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!