Beveren betreurt gebrek aan communicatie over maatregel tegen sluipverkeer in Zwijndrecht

dinsdag 24 december 2019 - 06:10
Amelie Outters
voertuigen op een rij
Foto: Pixabay
De burgemeester van Beveren is niet tevreden dat zij niet werden ingelicht over een nieuwe maatregel die Zwijndrecht invoert tegen sluipverkeer. Zwijndrecht gaat camera's installeren om te voorkomen dat voertuigen het dorpscentrum gebruiken als sluiproute naar de Kennedytunnel. Voor haar eigen inwoners voorziet de gemeente een witte lijst. "Maar wat met de buurgemeenten?"

Momenteel passeren er veel voertuigen door het centrum van Zwijndrecht, om zo de files op de E17 te vermijden tussen Kruibeke en de Kennedytunnel. "Dat is een probleem. Het zorgt er namelijk voor dat onze eigen inwoners zich steeds moeilijker kunnen verplaatsen in het dorp", zegt burgemeester van Zwijndrecht André Van De Vyver (Groen).

Witte lijst voor Zwijndrechtenaar

De gemeente wil het sluipverkeer vermijden en dat gaan ze doen door camera's te installeren. De inwoners van Zwijndrecht krijgen een vrijstelling. "Het is de bedoeling dat er een witte lijst wordt opgemaakt van hun nummerplaten", verduidelijkt Van De Vyver.

Buurgemeenten

De nieuwe maatregel betekent echter ook dat inwoners van Beveren niet meer zomaar naar Zwijndrecht kunnen, voor boodschappen bijvoorbeeld. "En wanneer een maatregel impact heeft op buurgemeenten, dan moet je ze daar toch over inlichten", vindt burgemeester van Beveren Marc Van de Vijver (CD&V).

"Ik heb het nieuws over de maatregel in Zwijndrecht in de krant moeten lezen, net zoals mijn collega van Kruibeke. Er is dus helemaal niet overlegd met de buurgemeenten en dat betreur ik."

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!